Klar politik mod medlemskab af EU

Kommunistisk Politik 20, 2006

Tænkepausen i EU er snart så lang, at det ligner en vittighed. Det er over halvandet år siden at befolkningerne i Frankrig og Holland sendte Unionsforfatningen til tælling, og siden er unionstilhængerne blevet meget forsigtige med at fortælle, hvad de tænker over. Først engang i 2008 er der udsigt til en nylancering. Udviklingen kan dog pludselig gå hurtigt, så vær beredt!

Behandlingen af Bolkestein-direktivet (‘tjenestedirketivet’) har været sendt i udvalg efter at det røg ind i folkelig modstand. Nu er det klar til vedtagelse uden at indholdet er blevet ændret. Dette direktiv spiller en central rolle i Lissabon-strategien 2010 om mere union og mere liberalisme – den, der taler for at stramme grebet over for pensioner, arbejdsløshedsunderstøttelsen og offentlig service i det hele taget.

De mange embedsmænd i den europæiske forvaltning er igen blevet taget med fingrene i klejnekassen. EU’s administrationsudgifter beløb sig i 2005 til 6.191 millioner euro; det samlede regnskab var på 104,8 milliarder euro. I en pressemeddelelse udtaler EU revisionsretten, at den heller ikke i 2005 er i stand til at afgive en revisionserklæring uden forbehold for de udgiftsområder, der tegner sig for størsteparten af EU-udgifterne -landbrug, strukturforanstaltninger, interne politikker og foranstaltninger udadtil.

Rusland dækker i øjeblikket 25 procent af energibehovet i EU, og EU-landene har i adskillige år forsøgt at få Rusland til at underskrive det såkaldte energicharter. EU arbejder på, at investorer fra EU-landene får adgang til det russiske energimarked, herunder retten til at kunne bruge de russiske rørledninger, når olien og gassen skal fragtes fra Rusland til Europa.
På det uformelle topmøde i Finland med præsident Putin, blev en fælles energipolitik – eller rettere Tyskland og Frankrigs forsyningssikkerhed med russisk naturgas – drøftet. En række tidligere og nuværende toppolitikere er dybt involveret i det konsortium, der står for planlægningen af en søslange fra Rusland gennem Østersøen til Tyskland.

Folkebevægelsen mod EU holder sit 35. ordinære landsmøde i weekenden den 28.-29. oktober 2006 på Tranbjerg Skole ved Århus.
– Ønsket om et andet og bedre alternativ til EUs retning og EU-grundloven, skal synliggøres i den forlængede tænkepause. Det bliver et varmt emne på landsmødet, udtaler Ditte Staun, som er talsperson for Folkebevægelsen mod EU.

Der er brug for en klar politik mod medlemskab af EU.

Netavisen 26. oktober 2006


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater