Strafferetlige sanktioner: EU amputerer folkestyret


Folkebevægelsen mod EU

– At EU skal kunne lave strafferetslige sanktioner på flere områder er fuldstændig uhørt og i strid med EU’s egne regler, udtaler parlamentsmedlem Ole Krarup fra Folkebevægelsen mod EU

Føderalisterne har længe arbejdet for en europæisk strafferet og mulighed for at straffe overtrædelse af fællesskabsretten på EU-plan. Det har der indtil for ganske nylig ikke kunne skabes politisk enighed om under første søjle. Men EF-domstolens afgørelse i C-176/03 ændrede ved et trylleslag herved. Onsdag den 14. juni stemmer Parlamentet om sagen.

– Når Føderalisterne med stort flertal stemmer Gargani-betænkningen igennem, amputerer EU endnu en del af det danske folkestyre, udtalte Ole Krarup fra Folkebevægelsen mod EU under debatten i Parlamentet tirsdag aften før afstemningen.

– Jeg mener, at EF-domstolens afgørelse er politisk motiveret og fuld af selvmodsigelser. At Parlamentet nu går skridtet videre ved at kræve, at EU skal have lov til at lave strafferetlige sanktioner på andre områder end miljøretten, er fuldstændig uhørt og i øvrigt i strid med EU’s egne regler, der med EF-domstolens egne ord fastslår, at “Straffelovgivningen og reglerne om behandlingen af straffesager principielt ikke [henhører] under Fællesskabets kompetence …”.

– Men det har åbenbart ikke så stor betydning for føderalisternes i deres forsøg på at diktere en europæisk strafferet. I denne sag er hjemmel ikke noget man har, men noget man ta’r, konstaterer parlamentsmedlem Ole Krarup.

Netavisen 15. juni 2006


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater