Adopter ”en bedste”

Kommunistisk Politik 12, 2006

Efter murens fald for mere end femten år siden lovede vestens ledere fred, frihed, demokrati og velstand til den østeuropæiske befolkning. I stedet for fred har de fået yderligere oprustning og et rekordstort utal af krige stadig tættere på egne grænser. I stedet for frihed og demokrati har de fået parlamentarisme, stemmesedler og et nyt diktatur.

Revisionister blev skiftet ud med borgerlige og socialdemokrater for i skuffelse at vende tilbage til revisionister og forfra igen. De har fået manipuleret adskillige kontrarevolutioner ned over hovedet med hver deres blomsternavne.

I stedet for velstand har de fået yderligere nød og elendighed. Børnedødeligheden er steget voldsomt, og stadig færre sætter børn til verden. Befolkningstallet i de tidligere sovjetrepublikker er faldet drastisk. En speciel variant af folkemord. Nøden i visse sovjetrepublikker er blevet så stor, at Folkekirkens Nødhjælp og Ældresagen foreslår hjælp på linie med nødhjælpen til de almindelige anerkendte u-lande.

Når man kan adoptere børn, hvorfor så ikke også pensionister? spørger de to hjælpeorganisationer, der nu igangsætter et fælles projekt: Bedstehjælp . For 100 eller 250 kr. kan du adoptere en fattig ældre person i den tidligere sovjetrepublik Kirgistan.

De to organisationer fastslår, at fattigdommen er enorm. Siden Sovjetunionens sammenbrud er fabrikkerne lukket. Spekulanter opkøbte deres boliger. De unge brød op for at finde arbejde andre steder. Familier gik i opløsning, og de gamle sidder tilbage uden deres sociale netværk, mens værdien af deres pensioner er smuldret imellem hænderne på dem, skriver Metro.

Heidi Legene, fra Folkekirkens Nødhjælp og projektleder på Bedstehjælp, fortæller frit fra leveren:
– Pensionister fra Kirgistan var i det gamle Sovjetunionen vant til at have et velfærdssystem. De fik pensioner og havde boliger. Men da Sovjetunionen brød sammen, oplevede de, at deres levevilkår bare blev ringere og ringere.

Løfterne om velstand forblev en myte. De har i stedet fået råkapitalisme med det frie marked.
Det er en sur vælling at skulle sluge.

Netavisen 6. juni 2006


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne