Fri os for EU-propaganda på nummerplader

Regeringen har besluttet, at danskerne fra 2008 kan få EU-flag på nummerpladerne. Skatteminister Kristian Jensen har lovet, at det bliver frivilligt. Men sætter man ikke kryds for at vælge det fra, får man automatisk EU-pladen.

– Det er uacceptabelt, at folk som udgangspunkt skal påduttes de blå-gule reklamesøjler på nummerpladen. Skal der partout være mulighed for EU-plader, skal folk da selv bede om det. Men vi ser slet ingen grund til, at få  et politisk symbol på bilerne i et land, hvor vi har ytringsfrihed , udtaler Ditte Staun, som er talsperson for Folkebevægelsen mod EU.

– Vi kan kun tage afstand fra, at også nummerpladerne nu skal gøres til genstand for EU-propaganda. Det er et unødigt skridt. Symboler er et velkendt og vigtigt led i holdningsbearbejdelse. Denne type symboler på euro-nationalismen er desværre fremherskende med EU-hymne, EU-dag og EU-flaget. Hverken Europa og slet ikke resten af verden har brug for denne type propaganda for en fuldstændig kunstig forskel på unionsborgere og andre europæere, siger Ditte Staun.

Netavisen 11. maj 2006


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater