Kompromis om servicedirektiv: Ny glasur på samme kage

Folkebevægelsen mod EU opfordrer regeringen til at holde fast i modstanden mod oprindelseslandsprincippet og foreslår forkastelse i EU-parlamentet

Ole Krarup, medlem af EU-parlamentet

Når EU-parlamentet i næste uge skal stemme om EU-Kommissionens forslag til servicedirektiv (direktiv om tjenesteydelser i det indre marked) foreslår Folkebevægelsen mod EUs parlamentsmedlem Ole Krarup at forkaste hele direktivet.
Folkebevægelsen opfordrer desuden den danske regering til at holde fast i modstanden mod oprindelseslandsprincippet, som i vid udstrækning fortsat vil gælde uanset om kompromisset mellem parlamentets socialdemokratiske gruppe (PSE) og den kristelig-konservative gruppe (EPP-ED) vedtages.

– Kompromisset er groft sagt blot en ny glasur på den samme kage. Trods ændrede formuleringer og en vis grad af moderate ændringer, er det kun lidt af brodden, som er pillet af. Oprindelseslandsprincippet er fortsat grundlaget, og direktivet vil fortsat give danske myndigheder og fagbevægelsen større problemer med at sikre overholdelse af danske aftaler og regler, udtaler Ole Krarup, som er medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU.

– Folkebevægelsen mod EU vil fortsat opfordre til at stemme for at direktivet forkastes helt og aldeles. Og vi vil stærkt opfordre regeringen til fortsat at arbejde konsekvent imod oprindelseslandsprincippet.

Folkebevægelsen Mod EU

Netavisen 11. februar 2006


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater