”Die-In”-aktion foran Fogh

Fredsaktivister i Viborg gennemførte en ”Die-In”-aktion i forbindelse med statsminister Anders Fogh Rasmussens rundtur i Viborg (mandag d. 24.maj) for at promovere den lokale Venstre kandidat til Europa-parlamentet Ole B. Sørensen.

En del af Foghs rundtur i amtet inkluderede blandt andet et offentligt møde på caféen ”Morville” i centrum af Viborg. Her blev Fogh budt velkommen af tre blodbedækkede aktivister, som havde lagt sig til at dø på trappen op til caféen. Ligeledes stod yderligere to placerede med et banner pålydende ”I har blod på jeres hænder – Stop krigen og torturen”.

Fogh, der ufrivilligt blev fotograferet sammen med aktivisterne til pressen, forsøgte at passere de døende aktivister i iskold tavshed.
Kort efter dukkede en politibil op for at flytte aktivisterne, hvis happening blev karakteriseret som ”tenderende til et opløb”. Det forblev dog ved en påtale!

Protesten var rettet mod brudene på Genèvekonventionen i forbindelse med torturen i Abu Ghraib-fængslet og Camp Bucca, hvor danske soldater har ”indleveret” krigsfanger, samt torturen og den ulovlige tilbageholdelse af såkaldt ”illegale kombattanter” på Guantanamobasen.

Plakater med ovennævnte budskaber blev efterfølgende ophængt i hele byen ovenpå Venstres valgplakater, og endvidere fik også VU’s lokaler klistret plakater på murerne.

Stop Foghs hulemandslogik – For fred og frihed!

Rødt Fælles Forum i Viborg

Netavisen 25. maj 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne