Skæg og ballade

EU_song_contestAf Reno

 

Som handicap-’chauffut’ er jeg ikke bare bundet til et rat, men også til otte-ti timers trafikradio. Enkelte af mine kollegaer kører efter GPS, hvilket giver dem en falsk tryghed, idet denne ellers smarte teknologi ikke giver dem råderum for trafikpropper og ulykker. DR P4 varsler – om end til tider for sent – om disse, så man kan manøvrere uden om en halv times stilstand. Det giver de handicappede en tilfredshed, fordi de når deres aktiviteter eller aftensmad i tide. Som ’chauffut’ høster man glæde over arbejdets udførelse, blandt andet fordi resten af ens arbejdsdag ikke er revet op med rode.

Det indebærer også gener. Man er tvunget til det samme antal timers popradio. Min kone er chokeret over, hvor mange titler og kunstnernavne jeg efterhånden har fået banket ind på rygmarven. Det er ikke meget, vi hører til det nye album fra Savage Rose. Til gengæld har P4-lytterne lagt ører til det netop afholdte Melodi Grand Prix – eller rettere, som det er omdøbt til i disse EU-tider: Eurovision Contest. Ligheden er den samme: fordummende popmusik, der på professionel vis får offentligheden hængt op på en ligegyldig medieskabt interesse, hvor hverdagens reelle problemer fordufter i neonlys. I stedet sættes EU med deltagelse af Israel – af alle! – i frontsædet. Lykken er gjort!

Lykken blev i hvert fald realiseret for turistindustrien! Hoteller, Cab Inns, restauranter, barer med meget, meget mere. You name it! Til gengæld står vi skatteborgere tilbage med en kæmperegning, hvortil skal lægges et underskud på 40 millioner! Bestyrelsen for eventen har travlt med at vaske hænder: Det er godt for Danmark, at vi har vist os på landkortet. Hvem er Danmark?

Min kollega Jason ramte hovedet på sømmet:

– Hvorfor valgte man ikke Parken eller Boksen, hvor alt grejet og faciliteter inklusive kloaksystem er til stede? Det ved de ansvarlige – vi andre betaler.

Han havde en anden pudsig betragtning:

– Onde tunger siger, at grunden til, at Basim blev valgt til at repræsentere os, var, at det var en sikkerhed for, at vi ikke skal afholde arrangementet næste år.


Hvor meget
brand København har opnået, kan der kun gisnes om, men dønningerne vil tilflyde de samme turistvirksomheder, som lukrerede på det underskudsramte, langtfra folkelige event. Danmarks Radio kogte i midtugen over med, at der på globalt plan ville være op mod 160 millioner seere. Det steg støt mod de 200 millioner, som aftenen forinden blev slået fast som et faktum. Det kunne ikke blive stort nok. Uanset facts måtte gildet betragtes som en succes. Hvem var så vinderne? Den skæggede drag queen var højdepunktet, men EU’s ’rummelighed’ og afledningen fra hverdagens trængsler var den absolutte. Turistindustrien kom ind på en lavere rangering.

I denne alt for varme krigstid scorede den imperialistiske vestlige front point vendt imod det russiske regime i konflikten om Ukraine. Det er i dette lys, man skal se ’friheden’ til at blive viet i centrum af København. Det er i dette lys, vinderen er blevet fundet. En uskadelig åbenhed for ’de andre’.

’Åbenheden’ kom kontant til udtryk, da nazier dagen efter havde fået tilladelse til at gennemføre en demonstration i centrum af København for første gang siden 2. verdenskrig. Ungdommen trådte i karakter og forhindrede den europæiske nazibølge i at manifestere sig! High 5!

Så tager jeg gerne en guldhat på og kipper med det røde flag. Jeg får kolde fødder af at befinde mig i en varm krigstid. Hatten af for demonstranter mod Israels deltagelse i grand prix’et, mod naziernes markering og deres åbenlyse voldelige overgreb.

Hatten af – på med handskerne! Glem aldrig vores styrke, når vi står samlet!

Reno

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.