Når sommeren kryber i skabet

gettyDet er ikke sjældent, at jeg, når jeg er på indkøb i vores lokale Netto, oplever, at mælkeprodukterne står og flyder i de i forvejen alt for ufremkommelige gange. Man må sno sig, sagde ålen, og det gør jeg så. Det værste er, at når jeg i foråret er kommet hjem med to liter mælk, så har vi dårligt nået at drikke den ene, før den anden er blevet dårlig. Ganske vist drikker vi kun mælk til havregryn og i kaffen, men mælken skal vel kunne holde sig til udløbsdatoen – og i hvert fald ikke blive sur tre dage forinden.

Efterhånden som sommeren havde holdt sit indtog, blev det værre og værre. Min kone og jeg var enige om, at det var Nettos misligholdelse af deres køleprodukter:

– Personalet har jo heller ikke tid til alle deres opgaver, bekræftede vi hinanden i. Jeg besøgte i denne periode Netto en gang om ugen for at få byttet en liter mælk. Personalets venlige adfærd bekræftede min mistanke. Jeg var nok ikke den eneste kunde, der var utilfreds, så de var nok klar over miseren.

Vores fryser bankede løs med frostgrader, men vores tiltro til køleskabet faldt efterhånden så meget, at vi investerede i et køleskabstermometer: 35 danske kroner. Det er sådanne små udgifter, der ‘på den lange bane’ (en formulering, som politikerne benytter kvalmende flittigt) belaster budgettet hårdt. I disse situationer tænker vi ofte på studerende, kontanthjælpsmodtagere, enlige mødre og mange af de andre, som har fået lov til at smage Helle Thornings udskænkning af neoliberale fordærvede beslutninger.

Termometeret blev installeret i køleskabet og beset en times tid efter: 14 grader!

– Nå, det har ikke ligget længe nok, sagde jeg til min kone, men ak: Den var god nok! Føj for den lede, og mine tanker gik til de ansatte, som venligt havde taget imod mine anker.

Udbuddet af hårde hvidevarer blev nu studeret grundigt på nettet, og min kone fandt et godt energirigtigt køleskab med en rigtig flot rabat. Vi lærte, at det ene skab kunne være omtrent dobbelt så dyrt i en anden kæde, selvom køleskabene var identiske. Kæderne skiftes til at have skabene på tilbud, og det gør en forskel, kan vi hilse og sige!

Det skulle vise sig, at det nyindkøbte skab oven i købet havde digital aflæsning af temperaturerne i henholdsvis fryse- og køleskabet. Jeg overvejede, hvorvidt jeg kunne returnere og indløse indkøbet af vores nye køletermometerJ

Vi benyttede lejligheden til også at skifte vores opvaskemaskine, hvis indmad var ædt op af rust, hvilket vi havde forsøgt at løse med en opvaskebakke. Denne løsning spillede fallit, idet tallerkener og anden service raslede rundt og væltede uafbrudt.

Summa summarum: Der var to elementer, der skulle slæbes op til 2. sal, og et tilsvarende antal, der skulle ned til stort elektronik skrald. Det var med andre ord alle tiders chance til at invitere min bedste kollega Nicki på grill. Mellem linjerne kan jeg lige nå at redegøre for, at man ikke i turistchauffør- og handicapbusbranchen omtaler hinanden som arbejdskammerater. Det individuelle præg og i selvforståelsen lidt ’finere’ arbejde adskiller de ansatte – i det mindste i omtaleform – fra arbejdskammeraterne i produktionsvirksomhederne. Jeg tog kontakt til Nicki, som straks var med på ideen:

– Det er da oplagt. Jeg har i mit tidligere liv kørt for El-Giganten, hvor vi også havde til opgave at montere elementerne!

Min kone og jeg var enige: Der blev indkøbt en ekstra luksusbøf til grillen!

Reno

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.