Hvad er et hjem?


Af Poul Andersen

Jeg tror de fleste mennesker vil gå til forsvar, hvis deres bolig og hjem står i fare for at blive taget fra dem. Det er jo rammen for familiens gøremål.

Stedet hvor, skuldrene kan sænkes efter en lang arbejdsdag- skoledag – eller efter et opslidende møde i jobcentret.  At komme hjem til sit boligkvarter, måske hilse på nogle af naboerne, hvad enten de hedder Fatma eller Lise, giver ro efter en travl hverdag.

Måske er det bare et venligt nik, eller måske bliver der stoppet op til en sludder. Det er en livskvalitet, som hvis der er fare for at den blev taget fra en, naturligt ville fremkalde utryghed og vrede. Selvom huslejen, for de fleste, er den højeste udgift på budgettet, bliver den derfor prioriteret højt. For en tidssvarende bolig der er til at betale, er en livsnødvendighed.

Nu er der imidlertid grund til vrede, utryghed og modstand. Politikerne vil med brutal bulldozer metode  nedrive boligblokke i listede almene boligområder. I stedet skal der opføres ejerlejligheder eller private udlejningsejendomme med tårnhøje huslejer til følge. Det rene galimatias. De nuværende beboere bliver smidt ud og deporteret til en uvis fremtid et andet sted. Nogen egentlig overordnet plan for disse mennesker er der ikke.

Det er nu der skal protesteres.

Både i Århus og Odense er kommunalbestyrelserne godt i gang med vedtagelser der vil omdanne dele af almene boligområder til privatkapitalistiske spekulationsobjekter.

Der er indkaldt til demonstration lørdag d. 29. September kl. 13 på Nytorv i København.
FORSVAR DE ALMENE BOLIGER

Tag familie, naboer, venner ved hånden og trop op. I stedet for nedrivning, må vi tværtom kræve flere betalbare almene boliger!

Århus
Demo for de almene boliger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.