Det er nu vi skal vise solidaritet med Bitten og Kim

Det er nu der skal vises solidaritet med Bitten og Kim og deres beundringsværdige civilcourage. I morgen kan det være en af os alle, der bliver frarøvet retten til offentligt at have en mening. Protester, demonstrationer, læserbreve, deling af opslag på facebook o.s.v. er det der skal til.

Af Poul Andersen

Hvis du tror myndigheders forfølgelse, overvågning og chikane af systemkritikere er noget der hører hjemme i en diktaturstat kan du godt tro om igen.

Jobcentrets ofre og Næstehjælperne er to grupper af reformramte, der har afdækket den lemfældige, sjuskede og ulovlige sagsforvaltning der finder sted på landets jobcentre.
Især har der været sat fokus på jobcentret på Lærkevej i København.

På Facebook har jobcentrets ofre og Næstehjælperne 30.000 følgere. Således er det lykkedes at give de udstødte en stemme. Da der ofte er tale om mennesker der er ramt af alvorlig sygdom, er det imponerende at de har formået at få tiltrængt bevågenhed om den ofte urimelige og inhumane behandling af de reformramte. Desuden er der også, til en vis grad, kommet hul igennem til pressen.

Kim Madsen og Bitten Vivi Jensen er to markante personer fra denne sociale bevægelse. Kim Madsen har bl.a. afdækket brug af ulovligt lægetjek på jobcenter Lærkevej. Kim, der er hårdt ramt af sygdom og derfor søger om fleksjob bevilling har fået afslag, med begrundelsen at han har en ‘ikke ubetydelig arbejdsevne’ ift. til hans optræden på sociale medier.

At blive straffet for at deltage i den offentlige debat er jo en ren krænkelse af ytringsfriheden. Det kan ikke være rigtigt at man som sygdomsramt kontanthjælpsmodtager ikke kan have nogen fritidsbeskæftigelse, og frem for alt ikke have nogen udadvendt social aktivitet. Skal man så bare sidde i sin lejlighed og kigge på guldfisk? Det er en åbenlys repressalie fra systemets side.

Bitten Vivi Jensen er en anden af de personer der har ytret sig offentligt om systemets behandling af de sygdomsramte. Hun har også deltaget som bisidder ved mange samtaler og har været behjælpelig med anke af pensionsansøgninger.

Her mener jobcentret at når hun hjælper syge med pension og kan være i medierne, så kan hun også arbejde. Dette selv om hun har specialisters erklæring på at hun ikke kan gå ud og tage et ordinært job.

Heldigvis blev hun pr. 1/12 -2017 folkepensionist- og som hun siger: – Kan de nu rende hende et vist sted. Med deres sicilianske tilbud og new-speak!

Det korte af det lange er, at det er nu der skal vises solidaritet med Bitten og Kim og deres beundringsværdige civilcourage. I morgen kan det være en af os alle, der bliver frarøvet retten til offentligt at have en mening. Protester, demonstrationer, læserbreve, deling af opslag på facebook o.s.v. er det der skal til.

I kan læse mere om Kim Madsen og Bitten Vivi Jensen på deres Facebook sider.
Ligeledes på siderne Jobcentrets Ofre og Næstehjælperne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.