Bak op! – Det er vores alles kamp

Tillidsrepræsentanterne på Siemens i Aalborg: Vi bakker 100 % op om vores offentlige kollegers rimelige lønkrav

Af Poul Andersen

– Jeg forstår stadig ikke, hvorfor skatteskandaler på 92 mia. kr.  er en så lille post i et samlet nationalregnskab, at det ikke får politiske eller strafferetlige konsekvenser, mens uenighed om f.eks. 1.3 mia. kr. Til statsansatte får innovationsministeren til at lukke landet ned.

Således skrev en fyr på Facebook den anden dag. Jeg kunne tilføje at det forstår jeg fanme heller ikke.!

Altså, med mindre der er tale om en arrogant, kynisk og velovervejet handling, for at få knækket de offentlige ansatte og deres fagforeninger.  Økonomisk er der ingen ko på isen, for Løhde, Ziegler o.s.v.  De sparer lønningerne til de offentlige ansatte når de er blevet lockoutet.

Samtidig med at der bliver tæret på fagforbundenes strejkekasser, i et hurtigere tempo – og nogle ansatte må optage lån. I sidste ende sidder de også med den afgørende trumf i form af et lovindgreb. Roligt, tilbagelænet kan de sidde og iagttage det forventede forløb, som var det bare en rituel stammedans. Umiddelbart skulle man så tro det var en “win win situation” for arbejdsgiver siden, men er det?

Forhåbentlig ikke.  At udelukke 440.000.  mennesker fra deres arbejdspladser, vil sige at så godt som hver eneste husstand i Danmark vil blive ramt. Den offentlige transport vil blive ramt, børnene  vil ikke komme i dagsinstitution/skole/gymnasium o.s.v.

Det er nu det gælder om at slås for fællesskabet, velfærden og solidariteten. De offentlige ansattes kamp er i sidste ende vores alles kamp. Hovedkravene fra arbejderside, er på ethvert parameter, langt fra overbudskrav. Reallønsstigninger, særlige puljer til lavtlønnede og kvindefagene, en arbejdstidsaftale for lærerne og de statsansattes forsvar af deres frokoster.

Hvad enten du er privatansat, pensionist, studerende, ejer eller lejer. Bak op. Det er vores alles kamp.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.