VENNER FÅR SKJULT GENSIDIG FORSØRGERPLIGT

 

venner rammes

Af Martin Thiemke

Nu indfører regeringen og dens støtter reelt gensidig forsørgerpligt for kontanthjælpsmodtagere og deres venner

Den 9. april skrev jeg et opslag om Grundlovssagen i kølvandet på kontanthjælpsreformens gensidige forsørgerpligt for samlevende kontanthjælpsmodtagere. Heri gjorde jeg rede for hvordan et flertal i Folketinget vil kunne pålægge også ikke-familie en form for gensidig forsørgerpligt.

Nu kommer Grundlovssagen først for retten i starten af november, men allerede nu har regeringen og den støtter faktisk indført en gensidig forsørgerpligt for venner til kontanthjælpsmodtagere, uden dog at bruge den politiske betegnelse Gensidig Forsørgerpligt, selvom den er en realitet for lønmodtagere som er venner med kontanthjælpsmodtagere.

Når kontanthjælpsloftet træder i kraft, kan praktisk hjælp fra andre end forældre eller søskende være nok til, at man bliver betegnet som samlevende.

Husk HVIS du er lønmodtager, kan du fra 1. oktober blive erklæret for samlevende med dine venner. I behøver ikke bo sammen, sove sammen eller have sex sammen.

Ét varmt måltid om ugen til en af dine venner, som en hjælpende hånd, kan betyde at DU som lønmodtager bliver erklæret samlevende med en ven, hvis denne er på kontanthjælp og at DU, selvom politikerne ikke bruger ordene gensidig forsørgerpligt, får pålagt Gensidig Forsørgerpligt over for din ven, da denne kan miste op til 2.300 kr fordi du giver mad én dag om ugen.

Denne gensidige forsørgerpligt består i at din ven mister en del af sin kontanthjælp og forventer DU, som lønmodtagere og ven, dækker tabet for kontanthjælpsmodtageren, idet I vil kunne blive erklæret som samlevende MED gensidig forsørgerpligt.

Den eneste måde en lønmodtagere kan undgå at blive erklæret samlevende med en ven på kontanthjælp, og dermed underlagt denne form for gensidig forsørgerpligt, er at stoppe med at hjælpe med ét måltid mad om ugen. Partierne bag kontanthjælpsloftet må føle sig højt hævet over enhver form for menneskelighed, da det kun vil betyde at flere enten vil være forsigtige med at hjælpe venner med kost eller en praktisk hjælpende hånd, eller kontanthjælpsmodtagere skal lyve overfor sagsbehandlere og begå socialbedrageri.

For mig at se kan partierne bag kontanthjælpsloftet  kun have ét formål: at skabe splid og had mellem lønmodtagere og kontanthjælpsmodtagere, en politik vi har set før i Danmark, hvor formålet også var at skabe had og splid mellem befolkningsgrupper. Skræmmende at partierne ikke har lært af den politik som sluttede for snart 80 år siden.

Politikerne kan kalde dette hvad de vil, når effekten er den samme. De indfører gensidig forsørgerpligt mellem befolkningsgrupper mere eller mindre indirekte i håb om at vælgerne ikke opdager det. Derfor er vores grundlovssag omkring det lovlige i at pålægge ikke-familie gensidig forsørgerpligt så vigtig og principiel.

Se

Kontanthjælpsmodtagere kan straffes økonomisk for at få hjælp fra venner
Avisen.dk 3. juli 2016

Se indlægget om Grundlovssagen her
LØNMODTAGERE RAMMES AF GRUNDLOVSSAG
Af Martin Thiemke

En tanke om “VENNER FÅR SKJULT GENSIDIG FORSØRGERPLIGT”

  1. Forsørgerpligt er af værste skuffe.. jeg er uddannet pædagog på 16 år, kom i en uforskyldt bilulykke blev så skadet, at jeg fik førtidspension efter en lang sej kamp på 7 år.
    Min løn dalede med 6000kr i måneden, (på førtidspension. ) Så finder vi ud af der er noget der heder gensidigt forsørgerpligt oven i, er man ikke dårlig så bliver man endnu mere dårlig.
    Det er en meget stor en at sluge for mig som er syg, føler skyld over for min mand, at vi er havnet i den situation og vores økonomi er blevet belastet af gensidigt forsørgerpligt.
    Gør nu noget den her lovgivning er af værste skuffe…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.