fuld støtte til SAS-personalet inden de kollektive overenskomster flyver ad helvede til

ryanmodellen
Af Martin Thiemke

SAS vs RYANAIR 0:0
‪#‎dkpol‬ ‪#‎DenDanskeModel‬ ‪#‎SAS‬ ‪#‎Ryanair‬ ‪#‎Sosialdumpning‬

Sådan kan man roligt betegne konflikten i SAS: SAS vs Ryanair 0:0, for at blive i sportens verden.

Når man ser på konflikten i SAS og arbejdsnedlæggelsen, bør man lige kaste et blik på Ryanair. Her var der nemlig ingen tvivl om at der blev bakket op om Den danske Model og svaret fra alle sider var et rungende nej til social dumpning. Sådan bør vi også reagere over for SAS, som er på vej i samme kurs mod social dumpning og afskaffelse af Den Danske Model, udelukkende til gene for alle, ansatte og kunder.

At SAS vil lave individuelle aftaler, på sigt, betyder forringede vilkår for de ansatte og fjernelse af deres sikkerhed i ansættelsen, hvilket vil undergrave arbejdsmarkedet herhjemme og udhule Den Danske Model og skabe usikkerhed i ansættelsen for alle i Danmark.

Fordi Ryanair vil lade kollektive overenskomster flyve ad helvede til, skal SAS ikke følge op og SAS’e alt på Ryanairmodellen, for så kan de sammen med DBU næsten sætte et landshold i afskaffelse af kollektive overenskomster. Det er en tendens som skal stoppes, ikke kun for kabinepersonalets skyld i Ryanair, i SAS eller landholdet, men også for din skyld.

Først Ryanair, så SAS og DBU, måske er det dig i morgen! Måske er dét din sikkerhed mod social dumpning, der kæmpes væk i morgen.

Derfor fuld støtte til SAS-personalet inden de kollektive overenskomster flyver ad helved til…

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.