DANMARKS SOCIALE EKSPERIMENT ER PRØVET I NEW ZEALAND

eksperimentet_2

 

Af Martin Thiemke

Danmark er i gang med et stort socialt eksperiment delt i indtil nu tre faser: dagpengereformen, reformen af fleksjob og førtidspension og kontanthjælpsreformen.

Dette velvidende at det ikke virker, for det er afprøvet med katastrofe til følge for borgerne.

Når politikerne så prøver at sælge reformerne som en bedring, er der altså tale om Danmarkshistoriens største løgn. Vi har set Det Danmark Du Kender fra Socialdemokratiets side, og Det Danmark De Ikke Ønsker At Vedkende Sig med reformerne.

Når nu du har hørt de forskellige politikers 1. maj-taler, vil jeg opfordre dig til også lige at bruge 36 min på at se Eksperimentet om New Zealand.

For den vej som de fleste af folketingets medlemmer ønsker Danmark i, den neonliberale, er blevet afprøvet med mere end alvorlige konsekvenser for befolkningen. Det er den vej danske politikere ønsker Danmark i. Og den vej er faktisk ikke køn, mere end direkte grim, endda så grim at selv New Zealand prøver at gemme konsekvenserne væk.

Følgende citater er fra borgere  New Zealand om det sociale eksperiment landet gennemgik og som det nu kæmper med at få rettet op på. Tænk over om det er citater, der kunne komme fra danskere inden for få år. For det bliver Det Danmark Ingen Vil Kunne Kende.

”Vi havde en vellykket velfærdsstat i New Zealand. Nu har vi det stik modsatte”.

”Jeg troede aldrig, at jeg skulle hører mine børn sige: mor vi er fattige.”

”Indimellem kan forældre ikke engang brødføde deres børn”.

”Boligpolitikken har forstærket fattigdommen under forandringerne”.

”Sommetider bliver de nød til at deles om en inhalator”.

”Man frygtede en privatisering af sundhedssektoren”.

”Men at drive det som en forretning, der skal skabe fortjeneste, det går ikke”.

”Hvad angår hospitalsvæsnet er det tydeligt, at det er en fiasko”.

”regeringen solgte altså ikke stedet men gjorde det til et selskab. Att gøre det til et selskab er første skridt mod privatisering”.

”Man gennemfører ikke et projekt uden at se på tidligere erfaringer. Etisk set er det umoralsk at gøre folkesundhed til en varer”.

”Man kan da ikke profitere på folks sygdom”.

”Det er næsten en opfordring til at holde folk syge for profittens skyld”.

”Rent etisk er det modbydeligt.”

”Loven blev fremstillet som om vi fik større frihed”.

”Men på grund af vores stolthed er det ikke synligt”

Dette er alt sammen udsagn fra New Zealand om alle de forskellige sektorer et samfund bygger på og mange af de udsagn kunne allerede nu komme fra danskere om Danmark.

Forsætter vores politikere deres sociale eksperiment i Danmark, pænt pakket ind i løgne om frihed, social sikkerhed og andet i den stil, så bliver Danmark det næste New Zealand. Et Danmark jeg ikke ønsker eller ønsker at komme til at kende.

Helle Thorning mente at Socialdemokraternes kampagne ”Det Danmark Du Kender” var genial, men viste hurtigt, at partiet faktisk kun kender meget lidt til hverdagens Danmark.

Lars Løkke kalder Venstre for Danmarks sande arbejderparti. Helt ærligt kære politikere, hold jer fra det I ikke aner noget om, altså Helle, Lars og andre i Folketinget: Hold jer til politik, politikerleden er stigende, hvis ikke I kan se det og I har selv ansvaret ved at kaste med sten i eget glashus. Vælgerne vil have realt politik så sociale eksperimenter som New Zealand undgås i Danmark.

Se ‘Eksperimentet’
3F Web TV

eksperimentet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.