31km

Sikke en dag, wauw! 31 km lærerkæde !

6. konfliktdag, tirsdag
Sikke en dag, wauw! 31 km lærerkæde! Vi stod ude ved Albertslund og sikke en stemning. Fra Roskilde til København.
To musikvogne kørte forbi for at underholde os. Dytten og vinken og smil fra mange i morgentrafikken.

I højt humør mødtes vi derefter, alle Balleruplærerne, på Tapeten.

Vores formand, Morten, havde sammensat et indslag, hvor han læste et KL-citat op, udtrykte den største ”forståelse”, og vi lærere kan da godt selv se det osv.- hvorefter han ironiserede med et show af fotos, plakater osv. fra de mange læreraktiviteter.

Sådan fortsatte han med en række citater. Blændende afslørende og blændende morsomt (og umuligt at forklareJ).

Vi får forskellige informationer. Hver skole fortæller kort, hvad de har lavet og planlagt af lokale aktioner. En skole har f.eks. hængt en masse post-it op i busskurene med Tag en opgave med hjem på hver seddel.

Nu er det tid til at filme vores lærershake (harlemshake). Alle i gule veste, op på bordene og danse og hoppe. Vi får grinet utrolig meget i disse dage.

Egebjergskolens lærere holder møde bagefter. Vi skal have det sidste på plads vedr. fredag, hvor vi har inviteret alle vores elever og gerne voksne ud til området ved skolen. Der bliver leg og konkurrencer, musik, sang og slik.

Nogle skal derefter ud med de sidste breve til eleverne, andre drager til Toms for at demonstrere ved Thornings besøg der samme dag. I aften går mange med i København til fakkeltoget ved søerne.

Så snart der er en pause eller vi kører sammen i en bil fra et sted til det næste, så går diskussionen. Og der er ganske simpelt ikke nogen sprækker, hvor man kan kile ind og sige, her er der lidt forskelligt syn lærerne imellem. Vi er nærmest blevet en stor fællestænkende organisme. Det kan man også aflæse på facebook, de samme tanker der synges, filmes, skrives, siges overalt i landet.

Eet synspunkt der går igen og igen i de fælles samtaler og også findes i en række indlæg på facebook: Ingen medier taler om hvor mentalt udmattet en lærer er, når hendes 5 måske 6 lektioner er slut. Vi har meget ofte møder bagefter, men det er ikke nær, nær så krævende.

I øvrigt er der mange af os, som foretrækker at have vores teammøder om aftenen, hvor man ikke længere føler sig så blæst i hjernen.

Og en følelse der er fælles, tror jeg, for ALLE: Vi er mere end nogensinde stolte af at være lærere, stolte over vores profession, stolte over vores sammenhold og over vores fagforening.

Vi er også overbeviste om, at især de unge i alle erhverv har fået en lektion i, at man ikke skal melde sig ind i Krifa eller en anden gul fagforening. De strejkebrydere bliver ristet lige nu – og i lang, lang tid fremover.

Onsdag er der et Ballerup optog gennem Strøget frem til fælles aktion på Rådhuspladsen.

Og så venter stordemonstrationen på torsdag. Der bliver næppe tid til at fortsætte loggen før fredag eftermiddag.

Vi ses på torsdag!!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.