En vision for fremtiden

we-are-the-future

Nu har vi oprettet et fælleshus her i kvarteret. Huset har spisested med varm mad til frokost og aften, som også bruges af den lille skole der ligger i gaden. Og en meget praktisk ting er fordelingscentralen, hvorfra vi fordeler praktisk hjælp til reparationer i hjemmet og værktøj til dem der har brug for det.

Vi overvejer lige nu hvordan også hjælp til ældre og handicappede og pasning af syge børn kan blive en del af de fælles opgaver. Arbejdet i huset er fællestid, der efter overenskomsten udgør en del af vores arbejdstid.

Et af de store problemer vi stadig kæmper med er den allergi og andre forureningssygdomme vi har med os fra epoken med uhæmmet vækst og forbrug. Derfor er al fødevareproduktion nu omlagt til økologisk, mens den øvrige produktion er under omlægning. Den retning vi følger for omlægningen er, at al produktion skal være bæredygtig og alle produkter skal kunne indgå i naturens kredsløb.

Der er dog stadig mange af de gamle produkter i hjemmene og på arbejdspladserne, så i lang tid fremover er en grundig affaldssortering og udskiftning nødvendig.

Det er alligevel utroligt at tænke på, at det kun er få år siden, at man kunne købe forurenede grøntsager indpakket i flere lag plastik med en meget lang nedbrydningstid. I dag kan vi spise indpakningen og behøver ikke frygte farlige sprøjtegifte. Det er også fantastisk at alt inventar til hjemmet også f.eks. legetøj, maling og tæpper, nu er gennemtestet så det ikke er allergifremkaldende.

Landets samlede energiforbrug er i de sidste 5 år halveret fordi alt nybyggeri nu er selvforsynende med varme og strøm og de fleste gamle bygninger er gennemgået og renoveret. Et vigtigt bidrag er at alle fabrikker har aflagt energiregnskab og medarbejderne har fået medansvar for driften.

Den nye produktion der opbygges har vist sig at frigøre mange flere kræfter end forventet. At al viden deles og fabrikkerne styres ved selvorganisering har vist sig at medføre et væld af nye opfindelser, nye måder at udføre arbejdet på, nye energikilder tages i brug. En udvikling, det er fantastisk at opleve. Livet bliver enklere og sjovere.

Det nyeste transportmiddel er den kørende regnfrakke: Den kan tage form efter behov, med eller uden hjul, med eller uden bagageopbevaringsplads, overdækket eller åben og når den ikke bruges kan den pakkes sammen som en rygsæk. Energien der gør den kan køre, hentes fra lyslederkabler.

Alle har selvfølgelig et arbejde, de er i stand til at udføre. Arbejdstiden består af arbejdstid, uddannelsestid, fællestid, hvor der arbejdes for fællesskabet som f.eks. i vores nye fælleshus og samfundstid, hvor udviklingen og styringen af samfundet følges, diskuteres og besluttes.

Penge er et lille betalingskort, der kun kan bruges af ejeren. På kortet registreres arbejdstid og løn samt køb af varer og fællesydelser og betaling af husleje.

Huslejen udgøres af en kvadratmeterpris for bolig og en for evt. have, den reguleres efter boligens stand og beliggenhed. Alle ejendomme og al jord er samfundseje.

Alle får pension når de ikke kan arbejde. Al nødvendig sygebehandling og medicin er gratis, det gælder også de regelmæssige sundhedscheck.
Skoler og uddannelser er gratis og uddannelserne tilrettelægges i samarbejde med arbejdspladserne. Forskning betales at samfundet …

Det var svært for mennesker i epoken med uhæmmet vækst og forbrug at forestille sig den fantastiske kreativitet og livsglæde, der nu er kommet til udfoldelse.

Med lidt mere fantasifulde visioner var overgangen nok gået hurtigere …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.