Vi blev bedraget den 18. maj 1993!

Af Lave K Broch

Jeg glemmer aldrig den 18. maj 1993. Året efter vi havde stemt nej til EU, så lykkedes det et flertal på Christiansborg at vinde en folkeafstemning om den samme EU-traktat plus et nationalt kompromis, der indførte de kendte forbehold/undtagelser.

EU-tilhængerne på Borgen lovede, at undtagelserne skulle danne grundlaget for en ny dansk Europa-politik. Det skete bare aldrig. Hver gang en undtagelse har fået betydning, har de ønsket at afskaffe den.

De gik først efter euro-undtagelsen i år 2000. Euroen var allerede etableret som en ikke-fysisk valuta den 1. januar 1999, og de danske EU-glade politikere ville, at vi skulle afskaffe kronen så vi kunne være med da euroen blev til en fysisk valuta den 1. januar 2002. Glemt var alle løfter om en ny Europa-politik. I stedet gik de i gang med en vild skræmmekampagne. Ja man fik næsten indtrykket, at vi skulle bo i jordhuler, hvis det blev et nej. Heldigvis stemte befolkningen nej. Det har vist sig at være en meget god beslutning, som f.eks. betyder, at vi selv bestemmer om vi skal med i EU’s bankunion og at vi kan træde ud af EU’s finanspagt. Nejet har også givet os økonomiske fordele.

I 2015 gik de så efter retsundtagelsen. Anders Fogh-Rasmussen havde under forhandlingerne om Lissabon-traktaten nærmest lovet, at vi skulle erstatte retsundtagelsen med en såkaldt tilvalgsordning. Det vil sige en ordning, hvor Folketinget løbende kunne give EU overstatslig magt på retsområdet, men aldrig tage magt tilbage.

Altså lidt som en åleruse. De EU-glade politikere valgte tidspunktet før, at EU’s politimyndighed Europol blev overstatslig, og de truede med, at stort set al slags kriminalitet ville komme til Danmark, hvis vi ikke gav EU overstatslig magt på retsområdet. Selv terror-kortet blev spillet og jeg var rødglødende. Ekstrabladet fik dog skrevet om det og det kan ses her
Heldigvis stemte befolkningen nej og det betyder, at vi kan samarbejde mellemstatsligt med andre lande om kriminalitetsbekæmpelse og andre retlige spørgsmål samtidigt med, at vi som borgere har indflydelse over retspolitikken. Altså en stor sejr for demokratiet.

Nu er vi så i 2020 og EU har et mål om en færdigudbygget forsvarsunion i 2025. Der tales åbent om en EU-hær. Derudover sender EU milliarder af skattekroner til en våbenindustri, der sælger våben til regimer, der vedvarende krænker menneskerettighederne. Hvad mener så de danske EU-glade politikere? Surprise! De synes vi bør afskaffe den danske forsvarsundtagelse. Vi har endnu ikke fået en dato for en folkeafstemning, men tro mig den vil komme når de mener, at der er størst mulige chancer for at få afskaffet forsvarsundtagelsen.

Det er derfor afgørende, at Folkebevægelsen mod EU er stærk. Vi kan nemlig kun vinde, hvis vi står sammen tværpolitisk. Intet parti kan sikre de over 50 % af stemmerne, som der er brug for i en folkeafsteming.

Jeg anbefaler derfor, at du melder dig ind i Folkebevægelsen mod EU. Det kan gøres her

Ja til internationalt samarbejde og demokrati – Nej til EU-staten

PS. Hvis du vil læse mere om den 18. maj 1993, så anbefaler jeg, at du køber denne bog skrevet af Hedvig Vestergaard og Jørgen Raffnsøe: 18. maj 1993 – et politisk bedragSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.