Sundhedssektoren er skåret ind til benet – tryk på stopknappen!

Latifah El-Set, social og sundhedsassistent offentliggjorde d. 7. maj dette brev til Lars Løkke Rasmussen på sin facebook væg

Endnu et skriv til vores kære statsminister…

Kære Statsminister Lars Lække Rasmussen, jeg skriver til dig, fordi jeg undrer mig over din tale, da du udskrev valg tidligere i dag. I talen gjorde du meget ude af, at fortælle journalisterne, at de skulle tale MED vælgerne (altså mine kollegaer og jeg bla.), fremfor at de selv satte dagsordenen for den kommende valgkamp, så journalisterne kunne skrive om, hvilke konsekvenser den politik i har ført de seneste år har haft for den almene dansker.

Jeg undrer mig kære Statsminister Lars Løkke Rasmussen, fordi jeg netop prøvede at tale MED dig, for at fortælle dig, hvilke konsekvenser den økonomiske politik som dit parti, og jeres allierede, har ført de seneste år har betydet for mig, mine kollegaer, og de borgere/beboere/brugere, der til dagligt kommer til at mærke fraværet af sundhedspersonale, fordi vi kun kan være et sted af gangen.

Jeg prøvede at fortælle dig, hvordan fru Hansen, der er dement, må vente på at komme på toilettet i op til 45 min. Og nogen gange, når jeg endeligt kom hende til undsætning, så var det for sent. Da mødte jeg hende grådkvalt og vred, fordi hun ikke kunne finde ud af, at skælde mig ud, men heller ikke kunne finde ud af, at udtrykke sin frustration over min manglende hjælp, og min manglende respekt for hendes rutiner og vaner.

Jeg prøvede, at forklare fru Hansen, at jeg var kaldt til en akut opgave et andet sted, undskyldte, og prøvede at råde bod på hendes ødelagte selvværd, men fru Hansen forstod det ikke, og i sin afmagt slog hun ud efter mig… Hun gjorde det ikke med vilje, eller fordi hun er et ondt menneske, men fordi hun pga. sin sygdom ikke kunne sætte ord på sin frustration, og når mennesker bliver presset nok, og er uden mulighed for at bruge kommunikationen som et redskab, så bliver de aggressive og udafreagerende.

Mit skriv til dig kære statsminister resulterede i flere besøg fra journalister, som kom og fulgte mig på jobbet. De prøvede at afdække vores travle hverdag så godt som muligt, men hvad der ikke kom med i mediedækningen var beboernes frustrationer over, at jeg måtte gå fra dem hele tiden, fordi jeg blev kaldt til andre opgaver i plejecenteret, eller fordi andre ventede på, at deres mad skulle blive serveret. Hvad der ikke kom med i aviserne, og i nyheds indslag var alle de skæld ud, som jeg skulle lægge øre for, fordi jeg kun kan være et sted ad gangen.

Hvad aviserne ikke skrev om, var de utilsigtede hændelser, der blev begået, fordi medicinen blev i travlheden glemt, og det der er værre, at vi heller ikke havde tiden til at indberette dem til styrelsen for patientsikkerhed.

Jeg gik dialogens vej for at råbe dig og andre politikere på Christiansborg op, så netop I skulle se hvilke konsekvenser jeres politik har haft på de mest svage i vores samfund, de mennesker der ikke selv kan råbe op, og gøre opmærksom på, at noget er galt i vores sundhedssektor.

Jeg skrev til dig og fortalte dig om mine kollegaers og mine arbejdsvilkår, jeg fortalte dig om en sundhedssektor i knæ, fordi vi er skåret helt ind til benet, og har udsigt til at blive skåret endnu mere – alt kan åbenbart lade sig gøre, så længe der ikke er nogen, der trykker på stop knappen, og siger klart og tydeligt fra.

Derfor vedhæfter jeg mit skriv til dig igen – måske har du også lyst til at gå i dialog med mine kollegaer og jeg?? Måske har vi også en chance for at vise dig, hvordan plejesektoren (ikke) hænger sammen??

Du skal i hvertfald være velkommen – og husk arbejdstøjet.

Se venligts vedlagte skriv fra d. 19.4.

Med venlig hilsen

Latifah El-Set
Social og Sundhedsassistent

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.