Støtteerklæring fra Jylland til “De fattige åbner Folketinget”

TIL DEMONSTRATIONEN VED FOLKETINGETS ÅBNING
Støtteerklæring fra Jylland til Bekæmp fattigdom NU – Næstehjælperne – Jobcentrets ofre og Månestrålerne

Da vi i modsætning til de tidligere år ikke kan komme i år, sender vi godt vejr og håb om en rigtig god dag i fattigdommens navn. Vi ville ellers passe godt ind i år med vores pjalter og laser efter at regeringen har været der igen med de lange fingre, men hvad pokker nogen skal jo betale for at regeringen og deres venner kan køre standsmæssigt i bil.

Vi er med jer i tankerne og sidder klistret til vores pcèr for at følge slagets gang, når I sender live. Vi håber på at I råber lidt ekstra fra os herovre når vi nu ikke kunne støtte op fysisk. Vi håber at der trods alt er kommet en del jyder frem. Det er nemlig meget vigtigt at vi aktivister forstår og efterlever at man godt kan holde sammen, selv om der er et hav imellem og meget delte meninger om hvordan det skal gøres. Der er trods alt en bro imellem, og sammen er vi altid stærkere. Landet er alligevel ikke større end at man kan rejse forholdsvis nemt hvis man fylder bilerne op.

Vi aktivister står sammen i tykt og tyndt. Bølgerne går højt, men når det tæller finder vi altid sammen og trækker på samme hammel – lad os blive ved med det. Lad os vise politikerne at vi ALDRIG giver op, og at de ikke kan splitte os.

Lad os vise politikere og borgere i Danmark at vi har fået nok af ulighed. Lad os vise at solidaritet med de 63.000 tusinde børn som lever i fattigdom og deres familier at nogen bekymrer sig om dem.

Lad og satte foden ned over for kontrol og ydmygelse af en befolkning der lider under stress og frygt for fremtiden. Lad os forlange at folk der ikke kan arbejde for en anstændig sagsbehandling og ret til at leve et værdigt liv, med en indtægt som rækker til både mad, medicin samt husleje og en julegave til børn og børnebørn. Lad os kræve at syge ikke skal piskes rundt i forløb der gør dem endnu mere syge eller endnu værre, slår dem ihjel.

Lige meget hvor mange sanktioner man bruger, gør det ingen raske. Over 70 procent af dem på kontanthjælp er syge som ikke KAN arbejde. Hvad koster det ikke at indhente nye lægeerklæringer og lægekonsulenter ind i sagerne. Lad os række hånden ud til nye borgere som er flygtet hertil og byde dem velkommen i fællesskabet i stedet for at tage deres værdier og sætte dem under fængselslignende forhold.

Danmark er ikke længere det land vi kender og som vi var stolte af. Giv os vores Danmark tilbage. det det Danmark hvor sund fornuft og lighed var i højsædet. Det land som resten af verden så på med benovelse fordi vi passede så godt på hinanden.

Skiftende regeringer har udhulet vores velfærd så sammenhængskraften er forsvundet, det vil vi simpelthen ikke finde os i. En bevægelse har fundet sin begyndelse. Den startede med de første reformer og er blevet stærkere og stærkere.

Det sidste år er den blevet så stærk at den ikke længere kan ignoreres selv om man prøver.. For bare få år siden kunne man ikke mobilisere folk til aktioner, særligt ikke syge som i sagens natur ikke havde kræfterne. Syge i hele landet viser vejen nu. Både på Sjælland, Fyn og Jylland skyder der protestgrupper op. I Jylland kæmpes der fra by til by hvor vi fysisk møder op til byrådsmøder og opfordrer til at skrive til ministeren og kræve loven lavet om.

De 6 byer – København, Odense, Randers Aarhus og Aalborg startede, og vi tænkte vi ville sælge budskabet til resten, samtidig med at vi kræver at kommunerne tolker sagerne til borgerens fordel hvor de kan. Også her mærker vi at bevægelsen bliver stærkere og stærkere. Det er bare med at klø på og ikke give op.

Vi vil afslutte med at ønske god kamp hos jer, I er seje og udholdende. Og inviterer hermed alle til vores 2 næste aktioner i Fredericia den 9. oktober og Randers den 6. november, begge er kl 16 .. der er lavet fælles kørsels grupper .

Lad os høre jer råbe VI GIR ALDRIG OP !!!
Hilsen Aktion Systemets Ofre ( Jylland )

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.