Propaganda i krig og Corona

Line Lauridsen, rapper og aktiv i Tid til Fred kommer i denne artikel ind på en række mekanismer, der bliver anvendt for at holde kapitalismen og imperialismen ved magten.

Det kan f.eks. være, hvordan krigspolitikere opbygger et billede af et lands styre i fjendens billede for at kunne bygge op til og ’retfærdiggøre’ et imperialistisk angreb. Her med eksempler i både Bush’s terrorkrig, der byggede sig op med løgnen om masseødelæggelsesvåben i Irak, og Obamas krigsretorik, hvor styret i både Syrien og Libyen blev fremstillet som mordere. Alt sammen i ’demokratiets navn’. Et lovet demokrati, som Line påpeger absolut intet sted er fulgt efter Vestens krige.

Sprogbruget fra magtens folk, der bygger løgne op muliggør krige ført med våben, såvel som de krige der føres med sanktioner og blokader. Såkaldt hybridkrig. Midler der er beregnet på at udsuge og svække en befolkning og dets selvstændighed gennem sult og død.

Også den ukritiske og efterplaprende presse er en vigtig faktor i at forberede krigene. Sættes der spørgsmålstegn ved de imperialistiske forklaringer på ’krigens nødvendighed’ sker det i bedste fald årevis senere, og i mild form. Også ejerskab og pengeinteresser bag mainstreampressen er blandt de emner Line berører i dette indlæg, som også har været bragt hos Tid til Fred – Aktiv mod krig.


PROPAGANDA I KRIG OG CORONA
Af Line Lauridsen
Læs indlægget her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.