Politiindsats medvirker til at skabe forhærdede forbrydere


christiania copy

Af fsk

En skudepisode mellem en kriminel og nogle politifolk, har ramt mediefladen netop da det pæne borgerlige Danmark har annonceret flere penge til statens udøvende ordensmagt og nye store besparelser på de fattigste.

Det kan man da kalde timing.

Naturligvis udnytter politikerne nu denne appelsin til mindste blodsdråbe, en skudt betjent kunne ikke komme mere belejligt. Og mens de forventningsfyldt står linet op ved dødslejet har alle de der elsker at hade Christiania fri mikrofon i landets medier, de må føle de har vundet i lotteriet.

Indtil videre er det ganske sparsomt hvad vi har fået at vide. Det er på politiets præmisser at nyhedsstrømmen kører derudaf.

Altså kl. 22.40 på en mørk vej på Christianshavn kommer en pusher cyklende med dagens omsætning… To betjente standser  ham og forsøger at overmande ham.

Der er ingen blå lamper der blinker, uniformerne er derhjemme. Dette er to at politikorpsets civilklædte der skal forsøge at passe ind i gadebilledet, så hvordan de helt nøjagtig har fået fortalt de var fra politiet er ikke kommet frem endnu. Den cyklende pusher slår sig fri og trækker en pistol og skyder de to betjente, samt en tilfældig der kommer forbi på fortovet.

Det er ikke til at sige hvad pokker der er løbet igennem hovedet på de involverede. Men ser man på masser af sager hvor kriminelle skyder efter hinanden, eller blot tæsker hinanden oeller kører hinanden ned, truer familier,  kommer i dødelige knivslagsmål eller stiller med tæskehold med kæppe – begivenheder som altså rent faktisk høre til dagligdagens uorden i det kriminelle miljø, ikke mindst mellem nutidens ungdomshashbande – så er det faktisk ganske sikkert, at det der løber gennem hovedet på den kriminelle er ret afstumpet og brutalt.

Det er hele den atmosfære af vold, der fra tid til anden eskalerer til egentlige bandekrige, som myndigheder og fængselsvæsen i fællesskab har været med skabe.

Politiet og sociale myndigheder ser konsekvent gennem fingre med at et lille lokalt hashmarked vokser sig til en indbringende forretning for et lille antal udstødte unge. Først når der skydes er der opmærksomhed.

Politiets eskalerede bekæmpelse af hashhandelen er slået fejl og der er det samme antal rygere som der hele tiden har været, og en kriminalitet der er blevet stadig mere hårdkogt. Det er resultatet af en kombination af sociale problemer, og forfejlet stofpolitik, en forfejlet politi indsats.

Det bringer os tilbage til denne fatale aften. Det er kommet frem at politiet har overvåget og udspioneret handelen, og derfor stod klar til at pågribe kureren med pengene. En person som de siger, er en kendt kriminel.

Årsagen til at de efter flere dages overvågning netop slår til mod ham mens han cykler alene afsted er tilsyneladende at de gerne vil tage ham på fersk gerning med pengene på lommen.

Der er siden skiftet forklaring til at der var tale om en rutine sag.

Men hvis han var overvåget vidste politiet vel han var bevæbnet? Nej det kom som en overraskelse.

Politiets efterretningsvæsen vidste det til gengæld, da det under grundlovsforhøret kom frem at han var under mistanke for at være i kontakt med ISIS, og derfor var en af dem der blev holdt øje med.

Det hele er som altid en forvirret sammenblanding af mærkværdige omstændigheder. Men det efterlader en nagende fornemmelse af at man dels gerne vil tale om noget andet end nedskæringer, og hvad er da bedre end skyderi i gaderne, og dels at der er en tæt forbindelse mellem nogle kriminelle og ISIS, og at efterretningsvæsnet kan være involveret i at holde hånden over hashandelen og forhærdede kriminelle.

Tilbage på dagsordenen i Folketinget vil man skabe yderligere tusindvis af rekrutter til banderne, med udsigtsløshed og håbløshed fulgt af reaktionær propaganda og forfejlet politiindsats.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.