Også 2020 bliver et vildt aktionsår


Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Aktionsår-2020.jpg


Af Linda Villadsen

De fleste af jer ved det allerede….. men hvis bare ET menneske læser det her – og som ikke allerede kender kommunernes procedurer overfor syge borgere, så er det opslaget værd.

Vi skal i det nye år gøre noget ved K- kassen. Det handler om sanktioner. Sanktioner rammer både flygtninge og etniske danskere på offentlig forsørgelse. Konsekvenserne er voldsomme.
Den sidste sag, jeg stødte på, var en mor til et hjemmeboende barn. Hun havde overset eller glemt en mødeindkaldelse og er her i december blevet trukket 9000 kr. Det er penge hun ikke har og efterlader hende uden midler til hverken husleje eller mad.

I sådanne sager kan kommunen ikke hjælpe med en enkeltydelse. Hvis hun ikke kan give sit barn mad eller bliver sat ud af lejligheden, så kan de hjælpe med en anbringelse af barnet udenfor det hjem, barnet ikke længere har.

De sanktioner rammer ofte syge mennesker. Smertepatienter, psykiatripatienter – eller mennesker med kognitive funktionshandicap – eller for sige det på et sprog så alle forstår; man sanktionerer mennesker, der ikke er i stand til at læse og forstå, hvad kommunen skriver til dem og forlanger af dem.

Det foregår uden forvarsel ( med mindre man regner blevet til mødeindkaldelse med besked om , at man vil blive sanktioneret, hvis man ikke møder op, for et forvarsel). Der er ingen andre myndigheder indover beslutningen. For flygtninges vedkommende er der ingen ankemuligheder.

Vi er altså i Danmark i stand til, at gøre syge mennesker hjemløse, sulte dem og fjerne deres børn – uden et retssag og uden anden myndighed end kommunen til at tage den beslutning. Det sker ikke fordi et menneske har begået noget kriminelt. Det sker pga. et overset møde.

Det skal vi gøre noget ved – og det kan kun gå for langsomt.

I nogle tilfælde laver jeg eller andre en indsamling, så en familie kan betale huslejen og få mad. I andre tilfælde står familie og venner klar. Frelsens Hær har også hjulpet adskillige familier. I andre tilfælde bliver kviklån løsningen. Tårnhøje renter på et lån, som familien ikke har skyggen af en chance for nogensinde at betale tilbage.

Vi skaber sociale problemer og vi gør dem større jo dårligere stillet et menneske er.

I mindst et tilfælde har sanktioner ført til et menneskes selvmord.
Det kan vi ikke være bekendt – og derfor skal det laves om. Kan politikkerne ikke finde ud af at lave en lovændring på området, så må vi hjælpe vores politikere lidt på vej.

Også 2020 bliver et vildt aktionsår.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.