Nogle børns statsminister

Af Linda Villadsen

”Jeg ønsker at sætte ind overfor nogle af de børn, der er ramt af fattigdom”.
Dette var Mette Frederiksens ord på en partilederdebat afholdt d. 6 januar i Nyborg.

Nogle…….


Kontanthjælpsloftet har forhåbentlig snart haft sin tid. Det har været en tid, hvor familier ikke har haft råd til medicin. En tid, hvor der ikke har været råd til, at de voksne i hustanden har kunne spise 3 måltider mad om dagen. En tid, hvor nyt fodtøj og andre basale fornødenheder har givet bankende hjerte og hovedbrud hos de familier, der har været hårdest ramt.

64500 børn skønnes det, der efter kontanthjælpsloftet og integrationsydelsens indførelse lever under fattigdomsgrænsen. Kun i ganske få familier, er en eller flere forældre kommet i arbejde. Det var ellers hensigten med reformen.

Men nu er der snart valg.

Og NOGLE børn skal der sættes målrettet ind overfor. Ikke alle, men NOGLE.

Ydelserne skal – Hvis Mette Frederiksen får flertal, udbetales efter et optræningsprincip. Da Mette Frederiksen blev spurgt, om hun ville acceptere fattigdom i Danmark, når bare fattigdommen rammer børn med udenlandsk baggrund, svarede hun: ” både ja og nej”.

Hvordan optjeningsprincippet skal forstås og om etnisk danske børn IKKE skal vokse op i fattigdom, mens børn af ikke etnisk danske forældre skal, er derfor noget uklart.

Så hvad skal jeg egentlig sige til Ahmed, Omar og Osman efter valget?

Skal jeg sige: ”ja, jeg ved godt, at din mor er syg og ikke kan arbejde, men bare rolig, hun kan få råd til sin medicin igen om et par år”

Eller….. ja, jeg synes også, at det er trist, at du ikke kan gå til fodbold med de andre drenge fra klassen, men bare rolig om et par år, er optjeningsperioden slut og SÅ kan du gå til fodbold.

Eller…. ”ja, jeg kan godt se, at du fryser om fødderne, men bare rolig, om et par år er der råd til vinterstøvler”

Hvad skal jeg sige, når jeg bliver spurgt om Mette Frederiksen virkelig vil være alle børns statsminister – skal jeg være ærlig og sige: ” Nej min ven. Ikke alle børn. Mette Frederiksen vil være NOGLE børns statsminister. Det har hun selv sagt”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.