Nattevagt som sygeplejerske er en pudsig størrelse

sygehustravlhed


Af Jonas Ørting, sygeplejerske

Nattevagt som sygeplejerske er en pudsig størrelse. Hænderne er få, så der skal ikke mange akutte situationer til for at løbeskoene skal på.

Men forudsat patienterne kan finde ud af at trække vejret, så er den primære plejeopgave at sikre deres nattesøvn. Lykkes det, så kan timerne efter midnat blive temmeligt lange, med primært papirbunker, prøvebestilling og oprydning til at holde sig vågen. Det er også her man kan tygge sig gennem arbejdsmails og regionens seneste udskejelser.

Klokken 6 kommer så morgenrunden hvor temperatur, puls, blodtryk osv skal måles og registreres, IV medicin skal hænges op og væskestatus skal beregnes. Altså “klokken 6”. For uanset hvor hurtigt du løber, er der stadig kun en time indtil klokken bliver 7. Så er tiden knap kan du vælte flere opgaver over til dagvagterne, eller vedtage at “morgen” starter klokken 5.

Sidste nat kunne jeg læse den glædelige nyhed – dateret 3 dage før valget, at regionen “arbejder målrettet mod overbelægning” og har fået 47,5 mio. ekstra til 2015-16.

Den efterfølgende nyhed – 4 dage efter valget? “Aftale om nye effektiviseringer” i regionen, med besparelser for 300 mio. i samme periode.

I Region Midt skærer de 800 stillinger. Det slipper vi for i Hovedstaden, vi skal bare løbe hurtigere og patienterne skal vænne sig til dårligere service.

“Morgen” starter nok snart klokken 4. Der er afdelinger hvor al temperaturmåling foregår rektalt…

“Godmorgen. Spred ballerne. Kaffen er klar om 4 timer.”

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.