Lovbestemt fattigdom

bevar velfaerden

Af Gitte Rasmussen

Lovbestemt fattigdom handler ikke om andet end at skabe fattigdom fordi de kan, ikke fordi det skaber værdi i samfundet eller skaber arbejdspladser.

Det handler alene om det menneskesyn som partierne har, som står for det lovforslag der handler om kontanthjælpsloftet  (ideologi)

Man forholder sig ikke til at 70/75% af de mennesker på kontanthjælp er syge, man forholder sig ikke til de alvorlige konsekvenser det får for de børn der skal vokse op i årevis under de fattige kår. Når man ikke forholder sig til hele problematikken omkring konsekvenserne af de nedsatte ydelser, så skyldes det alene ideologi.

En ideologi der handler om at presse lønningerne for at gøre virksomhedsejerne rigere, og det arbejdende folk fattigere. Så enkelt kan det siges, for det handler ikke om andet. Hvis man var interesseret i konsekvenserne, så havde aldrig lavet det  kontanthjælpsloft, så var man gået i gang med at se på de reformer der har skabt et stigende antal mennesker på kontanthjælp.

Dagpengereformen som blev forringet og som sender en masse raske arbejdsløse over i kontanthjælpssystemet, syge/dagpenge- reformen som sender en masse syge over i kontanthjælpssystemet, pensionsreformen som fastholder syge i kontanthjælpssystemet og sådan kan vi blive ved. Man har lavet et system der fastholder mennesker på kontanthjælp som har andre problemer end arbejdsløshed, for alle muligheder skal være afprøvet, men alle muligheder er uendeligt, for der vil altid være endnu et tiltag der lige skal afprøves, det er en evighedsmaskine.

Det er noget man har skabt inde på Christiansborg, det er hverken kommunerne eller sagsbehandlerne der har lavet den formulering- Det er Christiansborg.

Det er muligt at man af ideologiske grunde bare kan skabe fattigdom, men som samfund som helhed så mister vi langt mere end vi tjener på den fattigdom. Udgifterne ude i kommunerne vil eksploderer til det sociale område, børn der skal have hjælp -anbringelser, stigende antal familier der måske skal bo på herberg osv. alt sammen noget der vil skabe endnu flere arbejdsopgaver for kommunerne og som koster langt mere end den besparelse staten får ved at tage boligsikringen og nedsætte kontanthjælpen på grund af 225 timers reglen. Så der er en stor regning på vej til kommunerne.

Så er der mange der siger -find en bolig på landet til en billig pris, men når boligpriserne er lave så hænger det ofte sammen med høj arbejdsløshed. Derudover vil social eksport presse de fattige kommuner endnu mere og jeg kan godt forstå hvis der sidder en  Borgmester i en ”udkantskommune” der er utryg overfor den her udvikling man har skabt inde på Christiansborg. For hvad skal de fattige kommuner stille op med alle de syge mennesker og deres børn.

Hvis der er nogle der tror at samfundet tjener på den besparelse så tager de fejl. Der er nogle virksomhedsejere der på den lange bane kommer til at tjene på en billigere arbejdsløn, men de sociale problemer vil eksploderer. Det er konsekvensen af kontanthjælpsloftet.

Tusindvis af mennesker bliver ramt af kontanthjælpsloftet.

16.200 enlige forældre

13.400 handicappede

500 krigsveteraner

Og et meget stort antal syge mennesker.

Alt sammen kun på grund af en lovbestemt fattigdom, der skyldes ideologi som ikke skaber værdi eller arbejdspladser for samfundet som helhed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.