Kære Fødende Kvinde – du må føde 2 % hurtigere!

send-flere-jordmoedre

Af jordemoder Anne Mette Elmelund

Grundet de såkaldte produktivitetskrav, er jeg nødt til at bede dig om, at føde 2 procent hurtigere. Jeg ved ikke helt hvordan vi skal gribe det an, men jeg ved, at tempoet skal sættes op og vi skal være mere effektive.

Derudover kan jeg også være nødt til, at bede dig om følgende:

* Køre til et andet fødested, som du slet ikke kender, for vi har ikke plads til dig her.

* Have forståelse for, at jeg er nødt til at forlade dig, selvom jeg godt kan se du er bange og har ondt – men jeg har også en anden fødende som jeg skal passe.

* Godtage, at jeg må udskyde igangsættelsen af din fødsel. Jeg ved godt jeg sagde til dig i går, at det er vores faglige anbefaling at sætte din fødsel i gang, af hensyn til dit barns helbred. Men grundet travlhed, er vi nu nødt til at udsætte det til i morgen. Jeg ved godt dette gør dig bekymret – og med rette – men der er ikke noget jeg kan gøre ved det.

* Acceptere, at jeg ikke kan sy din bristning efter du har født – der er alt for travlt lige nu. Men jeg kan lægge et lagen over dig, så du ikke føler dig helt så blottet og så kommer jeg tilbage om 2-3 timer.

* Bære over med, at jeg er rigtig træt. Jeg har været på arbejde i snart 11 timer, har taget imod 2 andre børn tidligere i vagten og jeg har endnu ikke haft tid til at spise noget – bortset fra et halvt æble og 5 vingummier, som jeg nåede at kaste i munden mellem fødsel nr. 1 og 2.

* Til sidst er jeg nødt til at bede dig om, at køre hjem nu hvor det er 5 timer siden du har født. Jeg ved godt klokken er 3 om natten og du har allermest brug for, at ligge i en varm seng og amme dit nyfødte barn. Men du er desværre nødt til at gå ned i din kolde bil og køre hjem, for vi har ikke senge til de normale flergangsfødende.

Kære Fødende Kvinde.

Alt dette kan jeg, som din jordemoder, være nødt til at bede dig om. Det er jeg oprigtig ked af, for det var ikke derfor jeg valgte, at blive jordemoder – og du og dit barn fortjener så meget bedre!

—————————-

Jeg håber inderligt, at Morten Hedegaards exit fra Rigshospitalet og den efterfølgende opmærksomhed der har været i medierne, vil få politikerne til at vågne op!

Fødselstallet stiger og jordemødrene flygter væk, som aldrig før.

De danske fødegange er presset til det yderste og grænsen er nået – for længst!

Med ønsket om bedre forhold for de fødende og personalet på fødegangene

DEL MEGET GERNE

Delt fra Anne Mette Elmelund

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.