Jeg er vred over angreb på basale rettigheder

Af Nadja Jensen

I går blev jeg så vred og ked af det og frustreret. Jeg er så pissetræt af det her Corona. Altså, virussen er selvfølgelig mega træls og det skaber en frygt fordi man ikke kender den. Men det slog mig at jeg faktisk er langt mere bange for al det andet. Uvisheden. Ingen ved om de er købt eller solgt. Må jeg kramme mine forældre til juni? Må jeg ses med mine venner?

Utrygheden og uvisheden om “tiden bagefter”. Vores endnu mere udsultede velfærdssystem, vores endnu større arbejdsløshed, stigningen af antal med psykiske lidelser, hele ideen om at sætte vores lid til andre mennesker – Søren og Mette der følger trop med resten af Europa og ikke hører på WHO’s anbefalinger fordi “vi ved nok bedre”.

Og jeg er vred. Vred på det hele. Vred og frustreret over at vi på to uger har fået ændret vores grundlov, ændret vores helt basale, demokratiske rettigheder. Og vi kan ikke stemme om det. Beslutninger bliver taget henover hovedet på os. Vi er gået fra et demokrati til et diktatur på to uger. To uger! Hvem sørger for at disse hastelove ophæves? At vi får vores rettigheder tilbage? De samme der tog dem fra os?

Rundt omkring er der begyndt at være “corona-fester”. Fester hvor, primært unge mennesker, fester og giver corona og karantæner en stor fed fuckfinger. Og det er forargeligt og for dårligt. De overholder ikke de restriktioner de er blevet givet. De gør krisen værre.

Men jeg forstår dem. Når du strammer garnet, kvæler du barnet. Modstand og oprør er en naturlig reaktion. Og hvis disse stramninger fortsætter, hvis de bliver ved med at stramme skruen i stedet for at ændre strategi, så tror jeg vitterligt at det vil have den modsatte effekt. Hudsult, ensomhed, savn, frustration. Det er begrænset hvor meget du kan begrænse og indsnævre folks frihed. Og hvor længe.

Hvornår er nok nok? Hvornår får vi friheden og autonomien tilbage? Når kurven er fladet ud? Når corona er elimineret? Eller når det passer magthaverne? Uanset hvad, så er det ude af vores hænder. Og dét er mere uhyggeligt og farlig end nogen virus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.