Grænsekontrol i Sydhavnen?

graensekontrol_messerschmidt

Af Kristian Dalgaard

Øjeblikke efter at det blev afsløret at en skrothandler i Sydhavn handler med DSB-kabler, er Messerschmidt ude og kræve grænsekontrol ‘nu’ .

Som beboer i Sydhavn vil jeg påpege, at det altså ikke er os allesammen herude, der handler med DSBs kobber 🙂

Faktisk bor her en hel mase forskellige mennesker. Nogle går på arbejde, andre suger bajere på Mozarts plads, der er en del småhandlende osv.
Den økonomiske krise har selvfølgelig ikke gjort livet nemmere i Sydhavn, og forskellige stramninger i systemet kan mærkes for en del.

Det kan nogle gange være lidt svært for os, herude i 2450, at acceptere arbejdsløshed og deslige som en konsekvens af taljongleringer og aktie-spekulationer der foregår i et helt andet postnummer, men vi prøver at klare os så godt vi kan.

En grænsekontrol mellem Sydhavn og resten af landet ville også lægge et øget økonomisk pres på lokalrådets budget!

Det offcielle Danmark har det nemmelig lidt svært med grænser, og har i 14-15 år haft tendens til at krydse sådan nogle med tanks og jagerfly. Sydhavns økonomi risikerer at kollapse under presset, og i værste fald skal der skæres endnu mere ned herude, for at dække militærudgifterne. (I forvejen kunne vi godt bruge lidt flere midler til kulturlivet herude.)

Det virker altså som en meget generaliserende overreaktion, og det virker da også lidt absurd at tro at man kan løse Sydhavn eller Kbh’s problemer, bare ved at lave en grænsekontrol mellem dem 😀

Konkluderende ser jeg daglig en masse problemer, som ikke løses ved populistiske udmeldinger.

Disclaimer: Jeg tager toget til hverdag, og jeg synes det er irriterende, når der er problemer, så jeg synes det er ekstra-irriterende, når politikkere slår plat på det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.