Dansk asylpolitik: Den nødvendige løgn – Af Mit Asyl

Af Mona Ljungberg, MitAsyl

Udlændingestyrelsen har givet afslag til 700 asylsøgere, der har oplyst at de er statsløse personer fra Kuwait. Udlændingestyrelsen siger, de 700 mennesker lyver om deres identitet.

I MitAsyl har vi ikke været involveret i de 700 omtalte asylsager. Men vi har været dybt involveret i mange mange asylsager i årene 2000 – 2015 med ministerløgne og hadkampagner mod flygtninge og uhyrligheder i systemet.

Vi har i de år oplevet uhyrligheder som: at “asyl” i en hel del sager blev tilkendt eller afslået alt efter, hvilket land asylsøgeren kom fra, og desværre ikke på baggrund af om pågældende asylsøgers liv var i fare i det “hjemland” de kom fra. Såsom flygtninge fra Irak, Syrien (før krigen), Algeriet, Somalia.

Vi har oplevet irakere, der fik afslag på asyl, da de engang var flygtet fra Saddam Husseins rædselsregime. Vi har oplevet irakere, der fik afslag på asyl, da Saddams rædsler blev afløst af krigens rædsler 2003 – 2008.

Vi har oplevet, at Flygtningenævnet afslog asyl med begrundelsen, nogenlunde sådan en ordlyd: iflg. UNHCR er den generelle sikkerhedssituation ikke af en sådan karakter, at det kan antages at udgøre en risiko i hjemlandet. Om lande hvor bomber hagler ned, eller nogen er i livsfare grundet sit køn eller etnicitet!!!

Vi har oplevet, at UNHCR ikke kunne genkende det danske flygtningenævns fortolkning af deres rapporter og henstillinger til landene om at tildele asyl!!!.

Jo vel er der mennesker, der søger asyl uden grund. Men der er også forfulgte mennesker, der er nødt til at lyve om deres identitet for de danske myndigheder i håbet om at redde livet!!!!!

Og hvad løgne angår, så ville det klæde danske medier at have en vis sund skepsis over for de danske myndigheder, som hverken holder sig fra at lyve eller omfortolke sikkerhedsforholdene i de forskellige lande asylsøgerne kommer fra, UNHCR, Menneskerettighedsdomstolen og bruge gamle uaktuelle rapporter. (Eritrea-sagen er en af de nyere eksempler, som måske kan rodes frem i erindringen).
Og lige nu foregår en stor del af den såkaldte hjælp til flygtninge i nærområder, som tortur og voldtægter i de libyske fængsler af mennesker, der har forsøgt at nå frem til Europa. De europæiske lande, her under Danmark, mener åbenbart, det er bedre end at de drukner på havene. – Og udryddes skal de åbenbart, ikke nøden, men mennesker i nød. Det er så langt langt ude.
 –

Følg MitAsyl her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.