Dagen derpå

 

Medication

Af TSO

Dagen efter folkeafstemningen om tilslutning til EU’s patentdomstol bringer dagbladet Politiken en artikel med overskriften

‘USA vil presse Europa til at udstede flere patenter’.

Vi kan ud fra artiklen  forstå, at patenter vil være et yderst vigtigt punkt, når der forhandles frihandelsaftale mellem EU og USA, og at stærke kræfter ønsker frit løb for patenter på bl.a. software og gener.

Det vidste europaredaktøren på Politiken sikkert ikke i går – eller hvad ?

Artiklen beskriver et lækket notat fra EU-kommissionen, der viser, at amerikanerne/de store firmaer presser på for at få en aftale om patenter ind i frihandelsaftalen. Ja, det er faktisk et helt centralt punkt for dem. Og mon ikke det fælles EU-patent, gældende for så stort et marked som muligt, er en nødvendig brik ??

Dansk Industri er rigtig glade for afstemningsresultatet, på vegne af nogle få, store virksomheder der opererer fra Danmark, som Novozymes, Novo Nordisk, Grundfos og Coloplast – ingen problemer for industrien, der ”lever af at være foran” og ingen grund til bekymring for noget, de selv skal spinde guld på.

Embedsmænd fra EU ruster sig og peger på ”udfordringerne i det fælles EU-patent”. Officielt har de jo lovet, at der ikke vil ske angreb på de gældende regler for miljøstandarder, hvad der kan patenter osv.

Kaaber Rasmussen, fra it-virksomheden Buhl og Rasmussen  udtaler i artiklen, at han er bekymret for, at udvidelsen af hvad virksomheder fremover skal have patent på, vil blive afgjort bag lukkede døre.

Som modstanderne af tilslutning til EU’s patentdomstol hele tiden har peget på, har ja’et flyttet indflydelsen på dette helt uden for befolkningens rækkevidde, væk fra danske domstole og ind bag de lukkede døre i EU’s specialret og de hemmelige forhandlingers rum.

Tak til Politiken for at give læserne så klar besked – dagen før havde dog været endnu bedre.

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.