”Arbejd – Gratis – Danmark” – Hvem nasser på samfundet ?

arbejd_gratis_danmark

Klik og forstør

Af Flemming Nielsen

Hvor mange virksomhedsejere får tilskud til deres ansatte? Nogle ansatte arbejder endda helt gratis ude på virksomhederne. Jeg har aldrig kunnet finde en komplet statistik eller liste over det. Dette er et tabu område, og hvis vi fik tallene ville mange blive chokeret.

Især detailhandel området er smæk fyldt af gratister. Alle tager de reelle jobs op. Selvfølgeligt ikke i forholdet 1:1 men det er klart at de koster jobs. At postule andet ville være løgn og bedrag.

Disse samfundsnassere som benytter sig af gratis arbejdskraft er de selvsamme personer som står bag den værste hetz og dæmonisering af de ledige, dertil den sædvanlige påstand om at de ledige mangler incitament.

Hvordan moralen hænger sammen, når de groft udnytter de ledige, og på samme tid sviner dem til, kan man kun undre sig over. Fra politisk side tilskynder de til dette, eller lukker øjnene.

Der burde ikke være så meget som en eneste person herhjemme som udførte et arbejde uden at blive lønnet efter overenskomsterne. Hvis man har nedsat arbejdsevne skal rest arbejdsevnen vurderes af læger og fagligt uddannet personer, aldrig af en arbejdsgiver eller af en ukvalificeret sagsbehandler.

Så er det nogen der vil hævde, jamen, hvis arbejdsgiveren ikke får en besparelse og penge med i ryggen på dem med nedsat arbejdsevne, så vil de ikke tage dem.

Det kan de have ret i, der kommer så det her med ”incitamentet” ind. Vi har jo set at de beskylder de ledige for at mangle incitament (økonomisk). Der mener de at man øger incitamentet ved at nedsætte deres offentlige ydelser, kontanthjælp, osv.

Den model gælder åbenbart kun for de ledige, hvad med at vi prøver den af ved arbejdsgiverne. De arbejdsgivere med over 10 ansatte der ikke vil tage et socialt /menneskeligt ansvar, kunne vi jo indføre en ekstra selskabsskat for. Så får de jo et incitament.

Hvor er så fagbevægelsen henne?
Har de også gratister og tilskuds ansatte ude på fagforeningskontorerne rundt i landet ?

Følg Behandl os ordentligt – Midtjylland

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.