Århus Letbane åbner snart – måske – Den er bygget af underbetalte italienske arbejdere

“Utilfredse bygningsarbejdere” demonstrerede i dag –  Letbanen er bygget af den EU-hyrede italienske mafia. Foto: Detskrevneord

I dag var der indvielse af Århus Letbane for anden gang.  Denne gang uden kransekage fra kommunen som på den første åbningsfest til en halv million, den der blev aflyst. På Århus Havn havde århusianere taget initiativ til åbningsfest nr 2: “Du kan klage eller bage”.  Det blev et tilløbsstykke med hjemmebag og kaffe og fejring af den engang kommende letbane.

Kun en lille del af banen åbner – måske – snart. Men køreplanerne skifter søndag til de nye tider – letbane eller ej.
 

En tungtvejende grund til at klage er under alle omstændigheder det EU-licationsbaserede byggeri af banen – et byggeri med tætte forbindelser til den italienske mafia.

Fra “Det skrevne ord” denne kommentar:
 
Det har været svært at få Letbanen til at køre.  Og det har været endnu sværere at få belyst lønforholdene for de italienske arbejdere. 3F havde oprindeligt rejst et krav på 22 millioner kroner for underbetaling.  Det var dog ikke muligt at løfte bevisbyrden da kronvidnerne sprang fra. Letbanen er ejet af Aarhus Kommune og Region Midtjylland. De burde havde undersøgt underentreprenørerne noget bedre. Det er dokumenteret af de italienske myndigheder at et af disse firmaer har forbindelser til mafiaen. Dermed er de udelukket fra at arbejde på offentlige projekter i Italien – men åbenbart ikke i Århus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.