Åbent brev til de ansvarlige politikere: I kommer til at stå til regnskab for dette svineri!

I nat kan jeg ikke sove af sorg over så mange borgere, som er blevet psykisk syge af systemets mishandling og får forværret eller udslettet den arbejdsevne, det var meningen skulle forbedres.

Af Bitten Vivi Jensen


Dagligt får jeg flere henvendelser fra desperate borgere, der trygler om hjælp.

Ingen kommer i arbejde af jer politikeres fupnummer – kaldet ressourceforløb – som er designet til mennesker, der for længst burde have haft en førtidspension.

Borgere der kunne klare et fleksjob syltes, til de ikke kan klare noget som helst. Folk bliver svært psykisk syge af jobcenterets årevise mishandling. Nogle begår selvmord, andre dør langsomt og sygner hen i apati.

Deres børn og pårørende lider.
I ved det, og I gør intet.

Jeg indleder, i min egenskab af partsrepræsentant og tidligere medlem af rehabiliteringsteamet, et samarbejde med tænketanken Justitia på fredag.

Desuden samler jeg, sammen med andre fra Næstehjælperne og Jobcentrets ofre eksempler til menneskerettigheds-domstolen i Haag.

I ansvarlige kommer til at stå til regnskab for dette svineri og tortur af de mest alvorligt syge og sårbare borgere.

Det er en skamplet, at I har genindført træhesten og tillader ridefogeden og hans lakajer at piske alvorligt syge rundt i manegen.
Mennesker må vælge mellem medicin og mad og risikerer hjemløshed samt at deres børn fjernes, mens jeres grådighedsbeløb ikke kan blive højt nok.

Burde I ikke skåne, mindretallet, som trænger til jeres beskyttelse, hvilket de burde kunne forvente, hvis I ansvarlige stadig vil påstå, vi lever i et demokrati, hvor retssikkerheden gælder alle

Hvilke mennesker er I?
Kan I se jer selv og disse menneskelige tragedier i øjnene?
Kan I ikke se, det er dyrt at spare?

15 tanker om “Åbent brev til de ansvarlige politikere: I kommer til at stå til regnskab for dette svineri!”

 1. Hvor er det godt skrevet og eminent, at du indleder et samarbejde med, justitia! Tillykke.

 2. Håber at de ansvarlige, får øjnene op, inden det er for sent, forsætter dette vanvid, er der mange børn, som må se deres, forældre gå til psykisk, disse børn bliver også tabt, for der er jo ikke noget sikkerhedsnet, der griber dem.
  Jeg selv er enlig, har det også hårdt, efter jeg nu er syg på 14 år, og smidt på fattigdoms ydelse (KONTANTHJÆLP) det bliver jeg bestemt ikke rask af. TVÆRTIMOD

 3. For et år siden anede jeg intet om hvad der rørte sig i mit land, hold nu op hvor har jeg følt mig dum, forrådt, ja jeg var en af de mange der trodse på at når jeg fik en indkaldelse til mit jobcenter med min sagsbehandler, at jeg da ville blive hjulpet råder og vejledt korrekt, det er nok det værst overgreb man kan udsætte et menneske for på statens regning uden at stå til ansvar for noget som helst.
  Det sker meget sjældent at jeg bliver hævngærig men aller dybeste i mit ❤️te håber jeg at hver og en kommer til at stå til ansvar for det her.
  På en måde så de virkelig forstår hvor forfærdelig deres handlinger og gerninger har forvoldt.

 4. Tak Bitten
  For igen at tage bladet fra munden.
  Tusindvis lider på jobcentrene..

  Ingen… Afklares til hverken fleksjob eller førtidspension, uden først at være i mange år på kontanthjælp eller ressource forløb ydelse.

  Det er kun absolut få der får anstændig behandling på jobcentrene.

  Alvorligt syge lider.
  Terminal syge dør på fattigdom ydelse, nedgjort og ruineret

 5. Tak Bitten <3
  Så sandt skrevet! Det er regulær mishandling af syge borgere, der finder sted. Det er under AL KRITIK!!!!

 6. Efter længe kamp for at blive på arbejde . ,Selv om læge på smerteklinik prøvet at få mig til at forstå at jeg blev dårliger ved at presse mig selv. Indser jeg at jeg ikke kan klare det mere og samtidlig være mor for mine børn . Og ville helst ikke forvære mine smerter. Og skulle nok ha stoppet for men frygten for systemet var så stor . Og frygter var ikke berettet DET VAR MEGET VÆRE. En sb er ligeglad med mine læger og hvad jeg siger og vurderer jeg er rask og henviste til kontanthjælp . hvor jeg er nu dårliger en da jeg blev sygemeldt. Hvordan giver det mening at gør os mere syge frem for hjælpe os til at kunne arbejde i fleksjob og bruge mine kompetencer. I kunne ligeså godt samle alle syge i lejer og aflive os . vi bliver alligevel behandlet som afskum .

 7. Alle dem som sidder som øverst ansvarlige, nemlig politikkerne er snart på valg. Med de nye gode lønninger hvor f.eks. Borgmesteren får 1million kroner i løn er det rigtigt surt at miste jobbet. Med din stemme kan du straffe ham for den forkerte beslutning og dermed få en ny ledelse ind som er mere empatiske og mere retfærdige over for samfundets svageste
  Husk at sætte kryds ved medmenneskelighed, forståelse, for Ulla Astrup og andre i lignende situation. Din stemme gør en forskel. ❤

 8. Kære Bitten.
  Lige præcis i dag er mit ufrivillige og tvangsprægede forhold med Jobcentret gået ind i sit 8. år. Jeg blev tilknyttet jobcentersystemet pga. af de handicap, jeg pådrog mig ved en alvorlig biltrafiklykke i 2010, og fordi jeg blev fyret fra mit job pga. mine handicap.

  Jeg kan desværre kun bekræfte det, du skriver. Hvis Jobcentret og senere også Ankestyrelsen og Ombudsmanden ikke havde haft held med ulovligt at ændre i stort set alle mine lægeerklæringer og resultatet af min første arbejdsprøvning, ville jeg have fået tilkendt fleksjob allerede i slutningen af 2011.

  Men alle de nævnte offentlige myndigheder er som en serieforbryder, der begår den ene ulovlige (og kriminelle) handling efter den anden hver eneste dag mange gange om dagen alle årets dage.

  De er dygtige serieforbrydere i offentlige myndigheder, fordi de bliver aldrig “anholdt”, “fremstillet” i et grundlovsforhør og anklaget for deres serieforbrydelser, som påfører så mange mennesker stor skade – især psykisk og økonomisk.

  Vi bryster os af at leve i demokratisk retssamfund, men hvordan kan man påstå det, når serieforbrydere i offentlige myndigheder kan fortsætte deres forbrydelser i mange mange år uden at nogen gør noget for at “stille” dem til ansvar for deres forbrydelser?

  Og hvordan kan vi overhovedet påstå, at der er lighed for loven i vores land?

 9. …lige så beskæmmende det er at læse mere om de lidelser resourceforløbene påfører mennesker der er slidt ned af at arbejde det meste af deres liv og som har betalt 50% i skat for at der kunne være penge til et sikkerhedsnet når livet strammer…og det de så rent faktisk facer,er Mettes menneske nedbrydende resourceforløb,garneret med nedladene mistro,løkkelige Lars fattigdomsskabene k-hjælpsloft og kuglekasterens uintelligente arrogance…lige så opløftende er det at erfare at hele svinestregen nu bliver trukket frem i et internationalt lys…beskæmmende at Mette f barsler med den her genistreg mens hun står på “social”-demokratiets platform…Nyrup,men særligt Thorning og Mette,har formået at forvandle dette,i politik urgamle,parti til en skræmmende karikatur af sig selv,på rekord tid…god vind med det hele og hold hovedet koldt og hjertet varmt..xoxo

 10. Øhhh.. held og lykke med Jeres projekt Bitten.

  Men hvordan kan I Jeres vildeste tro at Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol i Haag vil gøre noget ved dette…

  Ja Danmark er forpligtet til at overholde Den Europæiske Menneskerettighedskonvention og de tillægsprotokoller til konventionen, som Danmark har tiltrådt.

  Men Danmart er stadig et af verdens bedste lande at bo i, måde med arbejde, hospitalsvæsen og ikke mindst velfærd og forsørgelse af syge og handicappede borgere.

  De vil da bare grine af Jer og tænke “sikke dog nogle snot forkælede borgere, der er da mange borger i andre lande der har det meget værrere, tag f.eks østlandene”..

  Ærgeligt at I ikke vil bruge Jeres gode kræfter på det egenlige problem:

  —> SYSTEMATISK ULOVLIG SAGSBEHANDLING <–

  og så kæmpe og agitere for at vi her til komunevalget til november får valgt nogle ærlige og kompetente personer ind til komunen, alá Ulf Baldrian Kudsk Harbo og Mogens Rerup, som så kan rydde op i forvaltningen, ved at udskifte de ledere og chefer der sidder tilbagelænet på deres kontor og scorer kassen, selv om de ikke følger og står til ansvar for lovgivningen…

  Surt… 🙁

  Mvh Kim
  https://www.facebook.com/groups/101795103800021/

 11. Kære bitten
  Tak for dig.
  Jeg har indstillet Kim Madsen stifter af jobcenterets ofre til Menneskerettighedsprisen.
  1. Fordi syge mennesker i dk nogen gange bliver udsat for totur lignede tilstande- fordi der ikke bliver lyttet til lægens ord om sygdom og behandling.
  2. Fordi mange syge ville føle sig meget alene uden jobcentret ofre i kampen imod systemet.
  3. Fordi jobcenterets ofre kæmper den mest vigtige politiske kamp i dk i dag- det er essientielt, at synet på sygdom igen bliver humant og retfærdigt. Alle mennesker kan blive ramt af sygdom.
  4. Fordi syge mennesker i dk ikke har retssikkerhed altid.

  Jeg ligger også tit vågen om natten, fordi det er så rædselsfuldt, at være syg i dk. Håber, at dit budskab kommer igennem.
  VH

 12. SÅ godt skrevet Bitten!!
  En af de få lyspunkter denne dystre dag er, at jeg læser, at I endelig er ved at samle information til Menneskerettighedsdomstolen i Haag! JUBII!!

  Jeg var meget i tvivl om, hvem af jer vidunderlige skønne ildsjæle jeg skulle indstille til Rådet for Menneskerettigheders hæderspris 2017.
  I er ALLE uvurderlige og mine helte!
  Dette år valgte jeg Kim Madsen.
  Min begrundelse var Kims kamp mod myndighedernes overtrædelser af artikel 3 og efter min mening også artikel 5.

  “Desuden samler jeg, sammen med andre fra Næstehjælperne og Jobcentrets ofre eksempler til menneskerettigheds-domstolen i Haag.

  I ansvarlige kommer til at stå til regnskab for dette svineri og tortur af de mest alvorligt syge og sårbare borgere.” YESS!!!

  kærlig og beundrende hilsen
  Catharina Holm

 13. Jeg er så glad for, at nogen vil kæmpe for os, der kun bliver dårligere og dårligere af at hænge i systemet og blive kastet ud i det ene praktikforløb efter det andet, uden der kommer nogen anden afklaring, end at jeg er mødestabil.
  En 3 års praktik samme sted kan kommunen nu ikke bruge udtalelserne fra, fordi arbejdsgiveren har været for dygtig til at tilpasse mine arbejdsopgaver til mine skånebehov.
  Hvad er så formålet med praktikforløb?
  Tak for din hjælp til os.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.