KEMI BØRNEVANTER OG EU

boern i sneen

Af Dorte Grenaa

Med kulden skal vintertøjet tages frem. Men nu skal man ikke kun tænke på, om det er varmt nok til ungerne.  Man skal også spekulere på, hvor meget sundhedsskadelige kemi tøjet indeholder.

Så længe det er loven om profit for enhver pris, der styrer, er det godt nok ikke nemt at gøre det bedste for børn og børnebørn.

Det bliver heller ikke nemmere af, at de skadelige kemikalier som Forbrugerrådet Tænk har fundet i børneluffer ikke er forbudt i EU og dermed heller ikke i Danmark (hvilket de til gengæld er i Norge som står udenfor EU).

Eller nemmere af at mærkningen på børnelufferne flere steder er direkte misvisende. Så man tror, at man køber produkter der ikke indeholder hormonforstyrrende stoffer. De gør de så alligevel, de har bare et andet navn.

Det er ikke mindst den efterhånden kendte cocktail effekt, hvor det enkelte stof måske ikke i sig selv er så farligt, men blandet op med den mængder af forskellige hormonforstyrrende og kræft-og allergifremkaldende stoffer man udsættes for i sig dagligdag, så bliver en reel sundhedstrussel.

Skal du købe vanter så check lige Forbrugerrådets Tænk Kemi test inden.

Et stort klistermærke med ’Danmark ud af EU – for vores børn og sundheds skyld’ kunne være en passende mærkning mod den slags grænseoverskridende kriminalitet, det er bevidst at udsætte børn og voksne for sundhedsskadelige stoffer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.