Hvad ved mørkemænd om kvinders biologi

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Af Dorte Grenaa

”Kvinder er biologisk bestemt til at gå hjemme og passe børn og familie”. Det kunne være et flere århundrede gammelt citat. Men det stammer fra 2016, fra klaphatten og Dansk Arbejdsgiverforenings bydreng, Joakim B Olsen, Liberal Alliance.

Alle progressiv opfattelser som generationer har kæmpet for, også når det gælder kvinde- spørgsmålet, det forsøger nyliberalisterne at slå tilbage til mørkealderen.

Dansk Industries Jacob Brastrup har nu heller ikke holdt sig tilbage, når det gælder de lave kvindelønninger, der skaber og fastholder en skæv arbejdsdeling i hjemmet. Næ, han mener problemet er, ” at kvinder falder for ældre mænd, der har været længere tid på arbejdsmarkedet og derfor har en højere indkomst”.

Bare gift dig med en mand der har lige så lav løn som dig selv, så er der ingen forskel. Og så er spørgsmålet om kvinders uligeløn løst!!

Anledningen til disse udgydelser er en stor undersøgelse om familier og arbejdskraft udbuddet fra Rockwool fonden. Den viste, at når familier får børn, er det kvinden der må gå ned i tid for at få familie, børn og arbejde til at hænge sammen. Og at kvinder forsat arbejder en time mere i hjemmet om dagen end mænd, der til gengæld så er på arbejde en time længere hver dag.

Et noget forudsigeligt resultat, må man sige.

Jeg synes der er to krav man må stille her og nu – og til de kommende overenskomster. Krav som konkret vil være med til at få børn, familie og arbejde til at hænge bedre sammen. Og som ikke fastholder de lavestlønnede og kvinderne i en umulig skrue.

Afskaffelse af uligelønnen, mindsteløn op, store lønstigninger til de lavtlønnede

– Nedsat arbejdstid med lønkompensation – 6 timers arbejdsdag

Det vil faktisk også skaffe flere arbejdspladser, flere der kunne få et arbejde. Og på den anden side sænke stresset og arbejdsbyrden hos alle dem, der i dag bogstaveligt talt må løbe livet af sig.

Det er værd at bruge sit krudt på at kæmpe for, fremfor på den platte dagsorden Joakim B. Olsen og Dansk Industri lægger ud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.