Gud, Lomborg og Mette Frederiksen er tilbage


mette frederiksen

Af Dorte Grenaa

Venstres mindretalsregering og dens store nedskæringsaftale med Kommunernes Landsforening blev reddet på målstregen – af Socialdemokratiet.

Mette Frederiksens første handling som formand for Socialdemokratiet var at redde røven på en ekstrem upopulær nyliberal venstreregering ved at stemme for nedskæringer på skoler, ældre og børn.

Så meget for at med Mette Frederiksen som formand lovede det godt for at presse Socialdemokratiet til venstre. Det var en gruppe unge opadstigende socialdemokrater ellers begyndt at spinde drømme om på venstrefløjen. Det er klogt ikke at lægge sine forhåbninger til modstand mod regeringens kyniske politik i den kurv, der står socialdemokratiet på. Og der er heller ingen grund til at være målløs, som Enhedslistens Pelle Dragsted.

Socialdemokratiet fik det godt betalt, siger de. Fremover har Venstre så lovet at stemme for Socialdemokratiets kommunale nedskæringsaftaler, når de kommer til magten. Hallo! En pagt mellem Venstre og Socialdemokratiet om at udgøre et fælles magtmonopol for fortsat nedskæringspolitik af værste EU-skuffe.

Hvordan var det S valgparole var? ”Det Danmark du kender” eller noget af i den stil. Man kender i hvert fald Mette Frederiksen og Socialdemokratiet igen – nu som et skyggemedlem af en V(DF) regering.

Ja, for Dansk Folkeparti vil også stemme for Venstres minusvækst (dvs. nedskæringer) i de kommunale budgetter. Ligesom de også stemmer for, at der fjernes øremærkningen af en milliard kr. til ældreområdet.

DF mener, at de selv hverken har del i eller ansvar for ulykkerne, selvom de stemmer for. DF får ført til protokols, at de er kede af det. Og så tror de måske ingen vil lægge mærke til, at de kunne have stoppet nedskæringerne på ældreområdet lige her.

En anden for hvem fakta og almindelig logik heller ikke spiller nogen rolle, er miljøcharlatanen Bjørn Lomborg. Anders Fogh Rasmussens gulddreng, der ikke tror på klimaforandringer og beskyttelse af miljøet. Ham vil den ny klima-og energiminister have ind igen direkte på finansloven. Han skal være Venstres og blå bloks stemme i miljødebatten.

I det hele taget påtager de nye Venstreministre sig rollen som korsriddere og bannerførere for nyliberalismen mod alt hvad der er progressivt, demokratisk og som har rod i virkeligheden.

Danmark har fået en videnskabsminister, der forkynder, at Gud skabte jorden. Han ved ikke lige hvordan det gik til, men man kan sagtens dyrke både tro og videnskab på samme tid, forkyndte han forleden og satte trumf på ved påstå, at Niels Bohr mente det samme.

Videnskabsministeren måtte dog krybe til korset og indrømme, at han heller ikke vidste noget om Niels Bohr og hans påståede tro. Til gengæld er han garanten, siger ministeren, for at videnskabsfolk kan dyrke deres videnskab frit i Danmark uanset deres tro.

Dyrke deres videnskab uanset tro! Hvilket frit land for videnskaben Danmark er blevet med Venstre ved magten.

Een Gud skal de dog sværge troskab til – erhvervslivet og pengenes gud, hvem al forskning skal tjene.

Ny-liberalismens gud som både blå og rød blok dyrker.

 

3 tanker om “Gud, Lomborg og Mette Frederiksen er tilbage”

 1. Jeg er ganske enig med Dorte Grenaa. Dog må jeg lige sige, at man jo ikke kan tage Rød blok under én paraply her. For lige så klart som det er, at Socialdemokraterne har ændret sig og i dag er et nyliberalistisk parti (selvom de selv tror og påstår noget andet) med den samme EU-lagte økonomiske dagsorden og lakajtjeneste-rolle for den aggressive imperialistiske og krigsskabende magt USA som sammenrendet af sortblå højrefløjspartier; lige så klart må det være, at denne karakteristik hverken kan gælde for Enhedslisten eller Alternativet. Ret skal være ret. Men samtidig er det da rigtigt, at Pelle Dragsted ikke burde blive forbavset over, at Socialdemokraterne endnu en gang viser, at de er et blevet et nyliberalistisk konsensusparti, der mest af alt er egnet til at begå vælgerbedrag på vælgerbedrag. I virkeligheden er Pelles forundring nok mest taktisk bestemt.
  Men hvorfor håbe på Socialdemokraterne? De er jo ikke dette håb værd med de højrevendte ledere, de bakker op om. I øvrigt er både de radikales og den socialdemokratiske forklaring på pressemødet helt grotesk. De har med denne aftale reelt reduceret sig selv til automat-stemmekvæg for enhver fremtidig blå nedskæringspolitik overfor kommuner og regioner. Og de ved lige så godt som alle vi andre, at den til enhver tid siddende blå finansminister (det inkluderer jo også en socialdemokratisk finansminister) bruger KL-forhandlingerne til at vride armene rundt på KL og kommunernes borgmestre. Bagefter kan man så bruge den aftale, man har trumfet igennem i disse “forhandlinger” som rettesnor for automatisk stemmeflerhed i folketinget, UDEN at forholde sig til det reelle indhold. Mage til udemokratisk makværk og ringe politisk håndværk skal man godt nok lede længe efter. Men sådan er Socialdemokraterne under Mette Frederiksens, Corydons og Wammens ledelse. Skulle man få brækfornemmelser over dem, er det fuldt forståeligt. Det mest interessante er alligevel at få afsløret Kristian Thulesen Dahl og Dansk Folkeparti. For mage til politisk plattenslageri, som DF præsterer gang på gang skal man da lede længe efter. De skal fastnagles på deres medansvar for alle de nedskæringer og forringelser, der nu vil følge ude i kommunerne.

 2. Hej Baltser
  Du stiller selv det helt centrale spørgsmål “hvorfor håbe på Socialdemokratiet ?”, når de gang på gang beviser, at de er et EU nyliberalistisk parti med alt hvad det indebærer.
  Nu har de så ovenikøbet lavet et magtmonopol med Venstre omkring sikringen af den kommunale nedskæringer nu og ind i fremtiden.
  Hvis Enhedslisten vil fortsætte sin rød blok alliancepolitik med Socialdemokratiet, der blot vil bytte Løkke ud med Mette Frederiksen, og så ellers fortsætte samme politik, har alle modstandere af EUs blå diktater et problem.
  Hvis Enhedslisten virkelig vil styrke modstanden, går det ikke at dets parlamentarikere hele tiden lægger op til en alliance med Socialdemokratiet.
  Der må tænkes i helt andre baner. Der må skabes folkelioge alliancer, bred enhed og aktionsenhed. Og der høre Mette Frederiksens parti ikke hjemme, andet end i enkelte taktiske sammenhænge.

 3. Ja, det er jeg da helt enig i. Det er jo også den form for afsæt, vi vil tage i det nye parti NYKOMMUNISTERNE.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.