I biffen med ML-Kultur gruppen: Sorry we missed you – af ken loach

Af Poul Andersen

Film skal ses i biografen, var der engang en mand der sagde. Er tilbøjelig til at give ham ret. Især hvis man går i biffen sammen med nogle andre mennesker, så man efterfølgende, på en nærliggende café, kan vende filmens handling – om den var god eller dårlig, hvad man synes om i enkelte scener o.s.v.

Forleden var vi således en gruppe gode mennesker inde at se Ken Loach filmen “Sorry we missed you”. Og må sige at filmen kom ind under huden på de fleste af os. Ken Loach er jo kendt for at lave fremragende socialkritiske film, sidst var det Guldpalme-vinderen “Jeg, Daniel Blake” der omhandlede det forkvaklede engelske velfærdssystem. Denne gang retter han skytset mod det digitalt overvågede umenneskelige tidspres på både det offentlige og private engelske arbejdsmarked og især en finger pegende på det man kalder nul- timers kontrakter. Kort om handlingen.

Læs videre I biffen med ML-Kultur gruppen: Sorry we missed you – af ken loach

Kristian Dalgaards “Næste skridt”: Digte der emmer af solidaritet, kamp, kærlighed, erotik og tro på fremtiden

Kristian Dalgaard: Næste skridt. Digte. Oktober Forlag
Anmeldt af Karsten Jonassen

”Næste skridt” er titlen på Kristian Dalgaards nye digtsamling, som netop er udkommet på Oktober Forlag. Digtene spænder vidt. Vi bliver taget med på en rejse, hvor forfatteren giver os billeder af sine følelser og meget klare, proletariske holdninger, holdninger der i lange perioder har været en mangelvare i dansk poesi.

Forfatteren tager tråden op fra Scharnberg, John Max Pedersen, Thomas & Anisette Koppel og B.C. Andersen, for blot at nævne nogle stykker. Det er dejligt at opleve den revolutionære digtning med glød, kampkraft og stærke følelser, som også var bærende elementer i forfatterens debutsamling, ”Lykkelands Lænker”.

Læs videre Kristian Dalgaards “Næste skridt”: Digte der emmer af solidaritet, kamp, kærlighed, erotik og tro på fremtiden