Fadi Abu Saleh, Palæstina

Af Kristian D

Først tog Israel hans jord
for at tage hans land
Han stod stadig for Palæstina

Så tog Israel hans ben
for at tage hans land
Han stod stadig for Palæstina

Da tog Israel hans liv
for at tage hans land
Han står stadig for Palæstina

Fadi Abu Saleh, hvis ben blev amputeret under den første israelske krig i Gaza, blev dræbt 14. maj 2018 af besættelsesmagten, mens han deltog i “the Great March of Return”.

Til Majblokadens kvinder


Maj 2018 hvor stilladsarbejdere og deres kolleger holdt en 9 dage lang blokade af Hofor Bio4 der brugte underbetalt arbejdskraft.

Af Kirsten Lund

Til jer der ikke svingede den røde fane selv
men ensomt måtte smøre alle madpakkerne selv, hente børnene selv, lave aftensmaden selv
så jeres mænd kunne holde blokaden

Til jer der ikke blev høje af sammenholdet som blokaden gav jeres mænd
Men i stedet måtte undvære fællesskabet og helt alene kæmpe i køkkenslaveriet
Så jeres mænd kunne holde blokaden Læs videre Til Majblokadens kvinder

Eigil og Freja – Novelle


Novelle af Julie Søndergård Andersen, Nuuk

Endnu en ny hjemmehjælper. “Goddag,” sagde han og gik til side, så hun kunne komme ind. “Goddag,” sagde hun, “jeg er ny.” Han nikkede, “Jamen, velkommen.” Han var på vej ind i stuen igen. “Jeg begynder bare i soveværelset,” sagde hun, og gik ud i køkkenet og åbnede skabslågen, som om hun allerede var hjemmevant.De fleste mennesker havde selvfølgelig også deres rengøringsmidler der — vel. Han kiggede på sofabordet og spisebordet, og besluttede sig for det sidste. Han gik i gang med at lægge kortene op. Hun rumsterede derinde. Han overvejede at tænde radioen, men lod være.Hun kom ind i stuen og begyndte at støve af. Han skiftevis iagttog hende og kabalen på bordet. “Jeg skulle støvsuge og vaske gulvet herinde også,” sagde hun, som en bøn. “Jo, jeg går ud i køkkenet.” Han satte sig ved køkkenbordet og bladrede lidt i en avis. En ny hver tredje gang. Han havde lige vænnet sig til den sidste. “Jeg er færdig nu,” råbte hun efter lidt tid, “Måske er der lidt vådt.” Han kiggede ned på sine tøfler. Han gik ind og satte sig ved kabalen igen. Hun var ved at pakke rengøringsgrejet sammen.

Læs videre Eigil og Freja – Novelle

Stem nej!

Af Marie Herget Christensen

Bededag kom de sidste udkast til forlig for de offentligt ansatte. De kom ovenpå uger med en fremvoksende og solidarisk bevægelse af offentligt ansatte som blev stærkere for hver dag der gik. Ovenpå hundredvis af skulder ved skulder aktioner.

Ovenpå fanevagt i døgndrift ude foran forligsinstitutionen, der holdt forhandlerne fast på vores krav. De kom i en situation hvor der var massiv opbakning i befolkningen til vores krav, hvor solidariteten fra de privatansatte også var massiv og hvor bevægelsen var klar til en konflikt for at komme igennem med vores krav.

Fagtoppen var lynhurtigt ude med at udråbe forligene til en klar sejr for den nye bevægelse. Men spørgsmålet er –  har vi sejret? Og skal vi stemme ja til de forlig? Jeg mener klart vi skal stemme nej.
Da vi startede denne her OK-kamp, der lovede vi hinanden at vi ville stå skulder ved skulder og kæmpe indtil der var en løsning for alle offentligt ansatte. Først og fremmest: vi har ikke en ordentlig løsning for lærerne. Alene det er grund nok til at stemme nej.
Læs videre Stem nej!