Alt for få pædagoger – selv på en god dagAf Marie Herget

I dag var der 33 % af personalet i mine børns institution der ikke var på arbejde. Influenza-epidemien rammer også pædagoger og deres børn.

Selv på en god dag med fuld bemanding er de for få. Pædagogerne og det øvrige personale i institutionen (og i institutionerne i det hele taget) er så fandens dygtige, at jeg hver dag er på røven over deres farlighed. Og hold nu kæft hvor de pukler.

Men de er for få. Og de pukler under helt urimelige forhold. De pukler for at nå at give omsorg til alle børnene. Pukler for at nå at sige ordentlig godmorgen til alle børnene og få givet ekstra krammere til de børn der har svært ved at sige farvel. Men selv en pædagog har kun en favn og to lår.  Så er det svært når man er 1 til 7.

På en god dag. Læs videre Alt for få pædagoger – selv på en god dag

Krigs-Danmark i aktion: Udvisning af 2 russiske diplomater

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Af Henning Paaske Jensen

Med Danmarks udvisning af 2 russiske diplomater har den danske regering som forventet ubetinget sluttet op om sanktioner imod Rusland for påstået involvering i giftangreb.

Det sker ud fra devisen ”Det kan ikke være andre”.

Den danske udenrigsminister fortsætter og fortæller som et ekko fra USA og Storbritanien, at det der er sket, er det første angreb med kemisk krigsførelse efter 2. verdenskrig i Vest Europa, så der skal udvises handlekraft. Læs videre Krigs-Danmark i aktion: Udvisning af 2 russiske diplomater

Hvad er en Wobbly?- og hvad er Palmer Raids?


Af Poul Andersen

David Rovics, amerikansk trubadur og Singer/song writer, drager på  turne her i foråret. Han kalder sin turne for “ Ballad of a Wobbly World tour.” Her refererer han til en af sine nyskrevne sange, som netop hedder “Ballad of a Wobbly.”

Sangen handler kort fortalt om en skotsk emigrant, der i begyndelsen af forrige århundrede, rejser rundt i USA, på jagt efter jobs. På et tidspunkt bliver han en wobbly, for til slut at blive deporteret, da han bliver fanget i “Palmers raids.”

Sangen gjorde mig imidlertid nysgerrig på hvad en Wobbly er og ligeledes hvad Palmers raids er. Det satte jeg mig til at grave lidt i. Her er hvad jeg fandt frem til. Læs videre Hvad er en Wobbly?- og hvad er Palmer Raids?

Jeres solidaritet er afgørende – tale ved opstartsmøde for solidaritetsnetværket


Af Marie Herget

Tale ved opstartsmøde for solidaritetsnetværket for studerende og ansatte på KUA

Tusind tak fordi jeg måtte komme. Jeg er ansat som ph.d.-studerende og så er jeg tillidsrepræsentantssuppleant på NorS, og så er jeg lockouttruet.

Jeg vil gerne lige fortælle om hvad det er for nogle krav vi har til arbejdsgiver. Vi vil gerne have mere i løn, men det er faktisk ikke engang ret meget vi kræver. Vi beder faktisk kun om så meget så at løngabet mellem privat og offentligt ikke bliver endnu større end det er i forvejen.

Og så kræver vi, at der ikke bliver pillet ved vores betalte frokost. Det er vigtigt af flere grunde. Dels er det jo et krav om at vi hver i sær skal arbejde 2,5 time ekstra om ugen. Gratis. Læs videre Jeres solidaritet er afgørende – tale ved opstartsmøde for solidaritetsnetværket

Bak op! – Det er vores alles kamp

Tillidsrepræsentanterne på Siemens i Aalborg: Vi bakker 100 % op om vores offentlige kollegers rimelige lønkrav

Af Poul Andersen

– Jeg forstår stadig ikke, hvorfor skatteskandaler på 92 mia. kr.  er en så lille post i et samlet nationalregnskab, at det ikke får politiske eller strafferetlige konsekvenser, mens uenighed om f.eks. 1.3 mia. kr. Til statsansatte får innovationsministeren til at lukke landet ned.

Således skrev en fyr på Facebook den anden dag. Jeg kunne tilføje at det forstår jeg fanme heller ikke.!

Altså, med mindre der er tale om en arrogant, kynisk og velovervejet handling, for at få knækket de offentlige ansatte og deres fagforeninger.  Økonomisk er der ingen ko på isen, for Løhde, Ziegler o.s.v.  De sparer lønningerne til de offentlige ansatte når de er blevet lockoutet. Læs videre Bak op! – Det er vores alles kamp

Lighed for loven – Af Poul Andersen

Fra en tidligere demonstration i Mjølnerparken

Regeringen har valgt at fremlægge sit ghetto udspil i Mjølnerparken i København, som er på Ghettolisten. Her blev de mødt af demonstranter, der taktfast råbte: “ Lighed for loven!”

For udspillet fra regeringen er direkte et angreb på, at vi alle er omfattet af den samme retspolitik- høj som lav. Naturligvis ved vi godt, at det ikke er den fulde sandhed. En gammel vittighed fortæller ironisk at det er forbudt at sove under broerne, hvad enten man er fattig eller rig. Læs videre Lighed for loven – Af Poul Andersen