# MeToo – Kvinder siger fra – Af Dorte Grenaa



Af Dorte Grenaa

Kampagnen #MeToo har på få dage fået tusindvis af kvinder i mange lande til at dele deres oplevelser med seksuelle krænkelser og sexchikane. For mange er det første gang de siger det højt. Og for hver enkelt kvinde har det stor betydning, for at kunne begynde at gøre op med den skam og skyld, der er forbundet med krænkelser og overgreb. Læs videre # MeToo – Kvinder siger fra – Af Dorte Grenaa

Hvorfor er særligt Nordkorea og Iran i USA´s sigtekorn?

Af Henning Paaske Jensen

Trump´s krigstrusler imod Nordkorea med trussel om udslettelse af det nordkoreanske folk og krigstrusler imod Iran, kommer ikke ud af den blå luft.
De to lande ligger langt fra hinanden, men indgår begge i bæltet af lande der indkredser Kina og  er begge pt. udenfor USA´s kontrol.  Samtidig er det olie-og gasrige Iran en vigtig brik for USA ifht kontrollen over Mellemøstens olie-og gasforekomster. Læs videre Hvorfor er særligt Nordkorea og Iran i USA´s sigtekorn?

Dansk asylpolitik: Den nødvendige løgn – Af Mit Asyl

Af Mona Ljungberg, MitAsyl

Udlændingestyrelsen har givet afslag til 700 asylsøgere, der har oplyst at de er statsløse personer fra Kuwait. Udlændingestyrelsen siger, de 700 mennesker lyver om deres identitet.

I MitAsyl har vi ikke været involveret i de 700 omtalte asylsager. Men vi har været dybt involveret i mange mange asylsager i årene 2000 – 2015 med ministerløgne og hadkampagner mod flygtninge og uhyrligheder i systemet. Læs videre Dansk asylpolitik: Den nødvendige løgn – Af Mit Asyl

Støtteerklæring fra Jylland til “De fattige åbner Folketinget”

TIL DEMONSTRATIONEN VED FOLKETINGETS ÅBNING
Støtteerklæring fra Jylland til Bekæmp fattigdom NU – Næstehjælperne – Jobcentrets ofre og Månestrålerne

Da vi i modsætning til de tidligere år ikke kan komme i år, sender vi godt vejr og håb om en rigtig god dag i fattigdommens navn. Vi ville ellers passe godt ind i år med vores pjalter og laser efter at regeringen har været der igen med de lange fingre, men hvad pokker nogen skal jo betale for at regeringen og deres venner kan køre standsmæssigt i bil.

Vi er med jer i tankerne og sidder klistret til vores pcèr for at følge slagets gang, når I sender live. Vi håber på at I råber lidt ekstra fra os herovre når vi nu ikke kunne støtte op fysisk. Vi håber at der trods alt er kommet en del jyder frem. Det er nemlig meget vigtigt at vi aktivister forstår og efterlever at man godt kan holde sammen, selv om der er et hav imellem og meget delte meninger om hvordan det skal gøres. Der er trods alt en bro imellem, og sammen er vi altid stærkere. Landet er alligevel ikke større end at man kan rejse forholdsvis nemt hvis man fylder bilerne op.
Læs videre Støtteerklæring fra Jylland til “De fattige åbner Folketinget”