Inger Støjberg – Har I skabt demokrati? Af Billie Koppel



Af Billie Koppel

I sendte vores soldater ud i ulovlige krige, og mange af dem vendte hjem i kister. Andre vendte hjem med traumer på sjælen, som aldrig forsvinder. Over en million uskyldige civile i Mellemøsten, heriblandt over halvdelen børn, blev dræbt i jeres krige. Er det det, du kalder demokrati og frihed? Hvad er det egentligt du snakker om, Inger Støjberg, fra din PET-beskyttede trone?

Har I skabt demokrati?
Læs videre Inger Støjberg – Har I skabt demokrati? Af Billie Koppel

Sæt kvinder fri af husarbejdet!

Den overskrift fangede straks min interesse. Tænk hvor godt det kunne blive. Hvilke muligheder.

Men ak. Klassesamfundet stak sit grimme fjæs frem igen!

Ned med køkkenslaveriet! Russisk revolutionsplakat

Budskabet var i virkeligheden at øge kvindernes arbejdstid. Med et fast fradrag for serviceopgaver i hjemmet i de første arbejds- og familieår vil det  ” give travle børnefamilier tid og mulighed for at øge deres arbejdstid og samtidig have tid til familien.”

Men VI VIL IKKE have øget arbejdstid.

Vi vil have en nedsat arbejdstid – 6 timers arbejdsdag – som fuldtidsstillinger. Og reel nedsat arbejdstid – uden at tvinges til ubetalt overarbejde i fritiden, Ikke jages rundt i flere deltidsstillinger.

Til husarbejde i dag hører også, at det der før var offentlige velfærdsopgaver nu smides tilbage i familien – at sikre omsorgen for de syge, handicappede, ældre, børn. Hver en nedskæring og hver en forringelse falder tilbage på vores dårlige samvittighed og forsøg på at skulle klare det hele.

Og for resten! Hvem er det lige,  der skal udføre serviceopgaver i hjemmet?
Underbetalte og lavtlønnede kvinder i serviceindustrien? Au-pair piger fra Fillipinerne og østlandende?

At blive fri for det evigt gentagne husarbejde og dobbeltarbejde, få tid og kræfter til at være til stede og sammen med sin familie – er ikke for meget forlangt. Tværtimod.

Men for arbejderklassens kvinder vindes det bestemt ikke med flere skattefradrag, øget privatisering, udlicitering og udpining af den offentlige ”velfærds”-sektor.

Der skal sikres kollektive løsninger på kollektive problemer.
Det går ikke uden at samles om kravene om nedsat arbejdstid her til overenskomsten og stop for regeringens og kommunernes nedskæringsraid. Og vi må stille krav til nye offentlige omsorgs-og velfærdsordninger, fri af dagens kræftknuder.

Ifølge Børsen og McKinsey Company:
”udgør kvinder halvdelen af verdens arbejdsstyrke, men skaber kun 37 procent af det samlede bruttonationalprodukt. Det skyldes blandt andet, at unge kvinder arbejder færre timer end mænd, og at flere er placeret i deltidsstillinger for at få familielivet til at hænge sammen. Og at kvinder i gennemsnit står for 75 procent af verdens ikke-betalte servicearbejde i hjemmet.

Kvinder arbejder mere i hjemmet og netop derfor skal vi have en ordning, der letter arbejdsbyrden i hjemmet og sikrer, at kvinder i stedet kan investere tid i karrieren, uden at det går ud over familielivet.”

Hvorfor er samlingen af KP og KPiD ikke et progressivt skridt for arbejderklassens kamp og opbygningen af et kommunistisk parti?

Jørgen Petersen, formand for ‘Kommunistisk parti’ svarer på læserbrev fra Marie Herget Christensen og Gert Madsen – men uden at forholde sig til debatten om et kommunistisk partis formål og opgaver

Af Gerd Berlev

Den verdenspolitiske situation udvikler sig i rivende hast, den imperialistiske supermagt USA og de verdensomspændende firmaer, hvis interesser det varetager, er hårdt trængt og de vil slå fra sig til sidste blodsdråbe for at forsvare verdensherredømmet. Samtidig vokser nye store magter og koalitioner frem, herunder også EU.

Dette sker samtidig med at krigene fortsætter og optrappes overalt, verdens klima trues og livsgrundlaget forsvinder mange steder. Strømme af flygtninge forstærker usikkerheden og trusler om atomkrig, rumkrig og cyberkrig udtales åbent.

Et sammenbrud af den kapitalistiske verdensorden er i gang. Det er nødvendigt at vi som kommunister fremhæver revolutionens nødvendighed, at vi arbejder for at masserne kan sætte revolutionen på dagsordenen,  at vi udrydder illusioner om, at et flertal i folketinget kan afskaffe udbytning af flertallet og rovdrift på ressourcerne. Det er nødvendigt at vi taler om, hvad socialismen er, at vi samler op på og diskuterer de historiske erfaringer fra Sovjetunionen. Hvad kan vi lære? Hvad kan vi gøre bedre?
Læs videre Hvorfor er samlingen af KP og KPiD ikke et progressivt skridt for arbejderklassens kamp og opbygningen af et kommunistisk parti?

DANMARK ER EN TORTURSTAT – det er nødvendigt at protestere – en afvist asylansøger fortæller

Billedet er fra en tidligere protest på Udrejsecenter Sjælsmark

Af Gerd Berlev

I en kronik i Politiken den 12. september 2017:  ” Vi udsættes for mental krigsførelse og mister forstanden” fortæller den afviste nigerianske asylsøger Edward Stanley om den psykiske nedbrydning af asylsøgerne i udrejsecentrene.

Det er simpelthen ikke i orden!

Kronikken påviser, hvad der er blevet sagt til hudløshed, hvis man har fulgt med i debatten om udrejsecentrene på de sociale medier mv.
Der ER TORTUR og det FOREGÅR I DANMARK lige nu. Vi må protestere så det kan høres. Dignity og andre organisationer må starte en kampagne imod dansk tortur.

Kronikken kan kun læses af abonnenter, derfor er her nogen lange uddrag. En video med er dog tilgængelig i forbindelse med kronikken  her
Læs videre DANMARK ER EN TORTURSTAT – det er nødvendigt at protestere – en afvist asylansøger fortæller

Åbent brev til de ansvarlige politikere: I kommer til at stå til regnskab for dette svineri!

I nat kan jeg ikke sove af sorg over så mange borgere, som er blevet psykisk syge af systemets mishandling og får forværret eller udslettet den arbejdsevne, det var meningen skulle forbedres.

Af Bitten Vivi Jensen


Dagligt får jeg flere henvendelser fra desperate borgere, der trygler om hjælp.

Ingen kommer i arbejde af jer politikeres fupnummer – kaldet ressourceforløb – som er designet til mennesker, der for længst burde have haft en førtidspension.

Borgere der kunne klare et fleksjob syltes, til de ikke kan klare noget som helst. Folk bliver svært psykisk syge af jobcenterets årevise mishandling. Nogle begår selvmord, andre dør langsomt og sygner hen i apati.

Deres børn og pårørende lider.
I ved det, og I gør intet.
Læs videre Åbent brev til de ansvarlige politikere: I kommer til at stå til regnskab for dette svineri!

Regeringen vil lade enlige mødre betale

Efter kontanthjælpsreformen siger sagsbehandlere til enlige mødre, at de må skralde for at sikre mad på bordet!

Regeringens finanslovsforslag vil skære 155 millioner kr. på sociale foreninger som Mødrehjælpen og patientforeninger!

Det skal finansiere et nyt skattekontrolsystem, siger de.

Ifølge skiftende blå/røde regeringer er det helt klart kun de fattigste, de syge og de arbejdsløse, der kan tages penge fra til statens udgifter.

Men ikke bare til offentlige udgifter – også får at få råd til en mild gaveregn til de rigeste.

Regeringen vil med ny vækstpakke sætte skatten ned på overskud fra aktier, igen sætte selskabsskatten ned for udenlandske firmaer, hvis de overhovedet betaler. Og så lige forære dansk erhverv og de rige en række nye skatte- og afgiftslettelser. En vækstplan  der løber op i 12 mia. kr. inden den er betalt.

Regeringen og dens forligspartier som  Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti vil blive ved med forære skattekroner til de rige – mens de syge, reformramte og arbejdsløse tvinges til at betale festen.

De fører en kynisk politik, fordi de er kyniske,

De har valgt et levebrød som nyttige administratiorer af et sygt system. Kapitalismen.

Er det ikke på tide at rette protesterne mod dem, der fører kniven? Rette dem mod at få væltet finanslovsforslaget og striben af asociale reformer. Og ikke lade sig spise af med at få Mette Frederiksen og Thulesen Dahl i stedet for Lars Løkke og Anders Samuelsen.

– End –