Krigspræsident Trump i førersædet for USA-imperiet – Af Henning Paaske Jensen

Donald Trump under ‘Flådeugen’, New York 2009


Tanker ved Donald Trumps indsættelse
Af Henning Paaske Jensen

 En amerikansk præsidents kroning i vor tid er altid ildevarslende. Dagsordenen er sat på forhånd uanset kandidat: Med ”alle nødvendige” midler skal USA´s verdenskontrol sikres. Denne gang med præsident Donald Trump – der udtrykker den utilslørede rå magt og kombinerer nationalchauvinisme med islamofobi og racisme. Den imperialistiske stræben skal ikke længere skjules af påskud og hykleri om ”menneskerettigheder” og ”demokrati”, men med den stærkes ret! Læs videre Krigspræsident Trump i førersædet for USA-imperiet – Af Henning Paaske Jensen

Chelsea’s Freedom: A victory for world peace enabled by a warring president

By Ron Ridenour

Tears flowed freely down my face as I told my partner that Chelsea’s imprisonment is commuted.

Contradictions galore! The jingoist nation’s most warring president just committed the one decent thing in his eight years of war-making against seven nations, conjuring up false enemies with competing capitalist states Russia and China, and harsh treatment against all the whistle-blowers during his contentious term. Læs videre Chelsea’s Freedom: A victory for world peace enabled by a warring president

Kortere arbejdstid kan ikke løses individuelt – Af Dorte Grenaa

 


Lad din arbejdstid svinge i takt med dit privatliv. Gå ned eller op i tid, når du har brug for det.

Sådan sælger SF’s sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen et nyt arbejdstidsforslag til de ansatte i Københavns Kommune.

I februar vil hun stille forslag i Borgerrepræsentationen om at det skal gælde samtlige medarbejdere i Københavns Kommune. Både Socialdemokratiet, Enhedslisten og de Radikale har meldt ud, at de vil kunne støtte forslaget, og det ser dermed ud til at kunne vedtages.

Lyder det for godt til at være sandt?

Det er det også.

Læs videre Kortere arbejdstid kan ikke løses individuelt – Af Dorte Grenaa

Modstand mod Trump – Hvad en dirrende Meryl Streep ”glemte”



Af Henning Paaske Jensen

I sin takketale ved Golden Globe Award kom den Oscar vindende skuespiller Meryl Streep med et statement, der gik verden rundt på grund af hendes ”politiske budskab” imod Trump.

Med dirrende stemme fordømte hun en ”hånende” og ”racistisk” kommende USA præsident som ”uværdig”.

En vurdering progressive mennesker vil give hende helt ret i – men hun efterlod samtidig et stort hul og et kæmpe spørgsmålstegn – hvad med forgængerne? Læs videre Modstand mod Trump – Hvad en dirrende Meryl Streep ”glemte”

Dronning Margrethe taler dansk til nytår – Må USA bevare Danmark

 


Af Ron Ridenour

”Vi har i det forløbne år været vidne til terrorangreb, som har skabt angst og forfærdelse… Vi skal være standhaftige og holde modet oppe,” og forsætte med at bombe de lande hvor vi skaber terrorister som laver uhyrlig vold med henblik på at bevare deres suverænitet.
Læs videre Dronning Margrethe taler dansk til nytår – Må USA bevare Danmark