Når rød og blå bliver et fedt

Nej_til_neoliberalisme_banner

Der eksisterer en ret absurd parlamentarisk situation:

Efter pensions-, efterløns-, fleks- og førtidspensions-nedskæringer (‘reformer’) er tiden pr. 1. januar kommet til kontanthjælpsforringelser, gensidig forsørgerpligt for samboende uden fradragsmuligheder samt (hunde)lortejobs – såkaldte udnyttejobs.

Det hele er besluttet af EU, regeringen og blå blok i fællesskab. Statsministeren bebuder nye skattelettelser til ‘erhvervslivet’ i det nye år, mens De radikale vil hugge fra pensionisterne …
Og Enhedslisten har været og er støtteparti for svineriet.

Altså: ’Oppositionen’ i folketinget er med til at lave og vedtage alle vigtige (EU-) love. Den ‘røde’ regering er mere end villig til at regere sammen med blå blok, mens dens eget parlamentariske grundlag er uden politisk indflydelse.

Den virkelige opposition er ikke blå blok og dens partier. Den befinder sig uden for folketinget.

Derfor må Enhedslisten gøre op med sig selv, om det vil fortsætte med at være et surmulende støtteparti, der smides udenfor hver gang de store nedskæringsreformer skal vedtages, og som får lov til at sætte nogle små fingeraftryk, hvor det ikke betyder noget.

Eller om partiet for alvor vil være med til at opbygge modstanden nedefra, en front mod velfærdsdestruktion, krige og EU. Læs videre Når rød og blå bliver et fedt

Flueben vigtigere end mennesker: Kommuner tolker sociale love med lommeregner

Moralske skøn, regnedrengs-sagsbehandling og vilkårlighed har erstattet retssikkerhed i det sociale system. I dag er forrige århundredes storbonde-sognerådsformand, der sad på sognets pengekasse, afløst af anonyme forvaltnings New Public Management- damer på stiletter. Resultatet er det samme.

Vi er tilbage til omkring 1900-tallet, hvor kun de værdige syge og de værdige fattige kan modtage offentlig hjælp og arbejde for den. De uværdige må klare sig selv.
Det er der mange tusinde mennesker i dagens Danmark, der kan fortælle om. Hvis det var dem, der fortalte historien  og ikke en selvfed selfie-statsminister og en oppositionsleder, der skærer ned på 1. klasse.

Du er for tyk til sygedagpenge
I Skive Kommune fik en tidligere social- og sundhedshjælper, der ellers har fået anerkendt sin diskusprolaps som arbejdsskade, ikke forlænget sygedagpengene med den begrundelse, at hun var for overvægtig.
Hun skulle selv tabe sig til et ’normalt’  BMI  – Hvem der så bestemmer, hvad der er normalt eller hvad det lige siger om hendes situation ?
FOA oplyser, at de alene har kendskab til 40 lignende sager landet over. Kommunerne benytter sig af en bestemmelse i lovgivningen, der siger, at der ikke kan træffes afgørelse om ret til revalidering, fleksjob eller førtidspension, hvis der  forsat er behandlingsmuligheder – og så kan kommunen opfinde vægttab som gyldig behandlingsform.
Kommunerne bruger sygedagpengeloven mod de syge. Der kræves blot, at der kan sættes flueben ved, at den ydre procedure er overholdt. Der er afholdt de krævede antal samtaler, foretaget det krævede antal vurderinger, overskridelse af tidsfrister er dokumenteret osv.osv. I ovenstående eksempel slap kommunen afsted med, efter en ankesag, at fastholde sin amoralske beslutning og blot beklage at vægttab kom til at fremstå som eneste behandlingsform. Der skulle have stået vægttab og træning. Så kom det flueben på plads. Læs videre Flueben vigtigere end mennesker: Kommuner tolker sociale love med lommeregner

Dagpengereform øger handel med syge – Bureaukrati og udlicitering gør sagsbehandling til forretning

m_frederiksen_jesus1

Sygedagpengereformen øger massivt mængden af bureaukratisk sagsbehandling, som private firmaer tjener tykt på. En enkel løsning ville være, at bruge pengene på at sikre alle retten til fulde sygedagpenge og afklaring af videre behandling og situation.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen fandt det ”højst uacceptabelt” for et år siden, da skandaler om private firmaer som Falck Jobservice, hvis sagsbehandling og ulovlige afgørelser i sygedagpengesager kom frem i lyset. Afgørelser der betød, at mennesker mistede deres sygedagpenge og forsørgelse.

Sammen med Enhedslisten fik Mette Frederiksen nedsat en kommission i Ankestyrelsen, der skulle kulegrave, hvor omfattende problemet var, så der kunne tages affære. Sådan lød det dengang. Ankestyrelsen lavede aldrig en omfattende undersøgelse, men kom i sommers med en stikprøveundersøgelse fra 10 kommuner (en såkaldt praksisundersøgelse).
Den viste at kommunerne og de private firmaer i hovedsagen overholdt loven i de fleste sager. Og det fandt ministeren tilsyneladende højst acceptabelt. Læs videre Dagpengereform øger handel med syge – Bureaukrati og udlicitering gør sagsbehandling til forretning

Højrefløj dømt for svindel

nie-wieder_33Statistik er tilsyneladende en metode der giver uhindret mulighed til at propagandere løgnehistorier og det værste pseudovidenskabelige vås og samtidig lade som om det er videnskab. Det er en dobbelt skam, for det er med til at nedbryde legitimiteten også til de seriøse.

UVVU dømte for nylig Helmuth Nyborg uredelige i hans artikel ”Den vestlige civilisations forfald (”The Decay of Western civilisation”), fordi den ikke er baseret på videnskabelige data, derimod på konstruerede data. Artiklen beviste angiveligt, at indvandring af lav-IQ-folkeslag med høje fødselsrater vil sænke den danske gennemsnits-IQ og dermed undergrave den danske velfærd.

Helmuth Nyborgs svindelmetoder er simple: Man tager de datasæt med som er sorteret efter at de netop viser det som man søger, og udelader datasæt der viser det modsatte. Lad endelige være med at selv at stå for at indsamle data, men brug udelukkende andres arbejde.

Ægte forskere indsamler selv deres rådata så præcist og omhyggeligt som teknisk muligt, og kombinere med hele komplekset af verificerbare data som andre har indsamlet.

I andre tilfælde som pizaundersøgelser bruges en målemetode der giver et forenklet eller forsimplet sæt af data, hvilket jo reducerer kvaliteten af den efterfølgende bearbejdning. Desto mere data bearbejdes desto større usikkerheder ophobes der. Læs videre Højrefløj dømt for svindel

Deja vue

Mere i løn foa 2008Jeg var blevet pålagt en opgave en sen fredag aften med en afhentning i Kastrup lufthavn. Vognmandens ’lærlinge’ på kontoret havde for længst indprentet sig, hvordan sådan en vagt skulle sælges:

– Du bor jo lige i nærheden, så det er en smal sag for dig!

De kunne godt spare vandet på gåsen; men der var jo timer i det – og jeg sparede penge og tid på den kollektive transport, fordi jeg havde bussen med hjem.

Det handlede om 4 kørestolsbrugere med hver deres ledsager, som skulle til Holte, hvor bostedet lå.

Jeg havde selvfølgelig rengjort og rigget bussen til med de nødvendige antal bespændinger, så alle kørestolsbrugere kunne transporteres på sikker måde. Jeg indfandt mig i god tid i ankomsthallen – iført min reglementerede uniform (så rejseselskabet kunne spotte mig – hvis de undgik mit ’falkeblik’), hvor jeg igen kunne overvære modtagelse af mennesker fra alle dele af verdenen af venner eller beslægtede. Der hersker altid en speciel stemning her. Læs videre Deja vue

Sammen jager vi mørket på flugt

gif_lys-demo-300

Sjældent har jeg hørt mindre nyhed end da den religiøse sekt der kaldte sig Faderhuset – og bekendte sig til en form for kristendom – i ugerne op til december besluttede at nedlægge sig selv. Det “store” korstog mod alt og alle, brændte sammen i forbindelse med menigheden stillede op til kommunalvalget.

På deres hjemmeside har de kort meddelt at:

“Menigheden Faderhuset, et godkendt trossamfund, besluttet at nedlægge sig selv. Det sker som følge af den seneste tids intensive, racistiske hadekampagne, som er sat i værk i forbindelse med, at Ruth Evensen stillede op med lokallisten Det Frie Lolland til kommunalvalget sammen med 9 andre kandidater, alle tilhørende menigheden Faderhuset. En Facebook-gruppe med navnet ”Nej tak til Faderhuset på Lolland”, som spreder løgne og sladder om Faderhuset, har udviklet sig til en hadegruppe af hidtil usete dimensioner. Der skrives læserbreve, afholdes demonstrationer (…) “

Jeg er pludselig meget mere begejstret for Lolland end jeg var i forvejen, disse smukke øer viser sig at indeholde det der skulle til for at knække det triste livssyn hos Ruth og menigheden. Bravo! Jeg for næsten lyst til at hænge lys op og fejre det hele måneden ud.

Hilsen fsk