Oktoberfest i september

AmagerstrandDa Lilian og jeg stod op lørdag morgen, var der tikket en sms ind på Lilians mobil. Den var eskorteret af en meddelelse om, at der også lå adskillige talebeskeder. Sagen var, at hendes søn og måske kommende svigerdatter havde været til Oktoberfest på ”5-øren” på Amager strand. Vi bor ikke så langt derfra, så da de skulle videre i byen, mente de, at de skulle ’tage de gamle med på slæb’.

Vi var naturligvis stolte over, at de tilsyneladende tåle vores selskab så godt, så vi overvejede, hvorvidt vi selv skulle kaste et lod i samme fest lørdag aften – naturligvis forbundet med en fiskeline til søn og kæreste.

Det skal indrømmes, at min forestilling om disse sydtyske traditioner med hel liters fadøl, ældre mænd i ’lederhosen’, kvinder i nedringede kjoler, der med et korsetagtigt redskab er strammet vildt ind i taljen og med en blond paryk, der er udstyret med fletninger, på hovedet. Indtrykket er garneret med tyrolermusik, dans på bænke og kædedans mellem bordene. Det hele har altid virket på mig som temmelig overfladisk – og uden andre elementer end ovenstående. Mine indtryk må være høstet fra forskellige TV-dækninger, idet jeg aldrig selv har været til en sådan ølfest før. Læs videre Oktoberfest i september