STOP EN NY IMPERIALISTISK KRIG MOD IRAK!
STOP DE ENDELØSE KRIGE BUSH HAR PROKLAMERET!

Fællesudtalelse
Den
Internationale Konference af Marxistisk-Leninistiske Partier og Organisationer

Den amerikanske præsident Bush har beordret sin enorme krigsmaskine til at være parat til en ny Golf-krig mod Irak for at indsætte et regime, der er lydigt overfor den amerikanske imperialismes interesser.

En sådan krig vil være en nøgen og forbryderisk aggressionskrig. Under de hykleriske påskud om at tilintetgøre masseødelæggelsesvåben og oprette 'demokrati' har USA i sinde at få fingrene i Iraks enorme oliereserver og sikre sig fuldstændig militær, politisk og økonomisk kontrol over denne strategisk vigtige region.

De amerikanske planer gennemføres med assistance fra dets hovedallierede Tony Blair fra England og slagteren af det palæstinensiske folk Ariel Sharon. De ser ud til at have besluttet at udløse denne krig, som fordømmes af folkene over hele verden og også af hovedparten af staterne. Denne krig er ikke bare en dødelig trussel mod det irakiske folk, som har lidt så længe, men betyder også ny akutte farer for det palæstinensiske folk, som kæmper en retfærdig kamp for en uafhængig palæstinensisk stat.

Mere end en million irakere, og mere end en halv million irakiske børn, er allerede døde som konsekvens af de uretfærdige og folkemorderiske sanktioner, som USA og FN har påtvunget dem. En ny krig vil forøge lidelserne i kolossalt omfang.

Kun en verdensomspændende mobilisering af folkene mod denne krig kan stoppe den, før den begynder.
DEN INTERNATIONALE KONFERENCE AF MARXISTISK-LENINISTISKE PARTIER OG ORGANISATIONER støtter opfordringen til mobiliseringer mod en krig mod Irak over hele verden og arbejder aktivt for at udvikle den globale massebevægelse mod denne krig og den uendelige 'krig mod terror', som Bush-administrationen har proklameret.

Bush-doktrinen, formuleret i 'National Security Strategy', forlanger i utilsløret form verdensherredømme for den amerikanske imperialisme, verdens eneste supermagt i dag. USA tilstår sig selv ret til at angribe enhver nation, ethvert folk og enhver bevægelser, som handler imod dets interesser. Under navn af 'forebyggende angreb' vil den begynde en endeløs række krige - hvor heller ikke anvendelse af atomvåben udelukkes.

Krigen mod Afghanistan var den første i denne såkaldte 'krig mod terror', der er blevet udvidet til Filippinerne, Colombia og andre lande og regioner i verden.

De Marxistisk-Leninistiske partier og organisationer opfordrer arbejderklassen og verdens folk til at rejse sig på en massiv og revolutionær måde mod dette kriminelle forsøg på imperiebygning fra USA's og dets allieredes side, som har til hensigt at forevige og intensivere det globale udbytnings- og undertrykkelsessystem.

STOP DEN NYE OLIEKRIG! IKKE BLOD FOR OLIE!
FOR EN UAFHÆNGIG PALÆSTINENSISK STAT!


Benins Kommunistiske Parti - PCB
Brasiliens Revolutionære Kommunistiske Parti - PCR
Colombias Kommunistiske Parti (Marxister-Leninister) - PCC(ML)
Arbejderpartiet Kommunisterne, Danmark - APK
Arbejdets Kommunistiske Parti, Den Dominikanske Republik - PCT
Ecuadors Marxistisk-Leninistiske Kommunistiske Parti - PCMLE
Arbejdernes Kommunistiske Parti, Frankrig - PCOF
Arbejdets Parti (Toufan), Iran - PTI
Tysklands Kommunistiske Parti - KPD
Organisationen til genopbygning af Grækenlands Kommunistiske Parti
Organisationen for Italiens Proletariske Parti
Mexicos Kommunistiske Parti (Marxister-Leninister) - PCM(ML)
Den marxistisk-leninistiske organisation Revolusjon, Norge - MLO Revolusjon
Den Kommunistiske Organisation Oktober, Spanien - OC Octubre
Tyrkiets Revolutionære Kommunistiske Parti - TDKP
Røde Flag (Bandiera Roja), Venezuela
Øvre Voltas (Burkina Fasos) Revolutionære Kommunistiske Parti - PCRV