Kriminalisering af marxisme og kommunisme

Slå ny heksejagt på Europas kommunister og kæmpende arbejdere tilbage

En ny heksejagt - i det 21. århundrede - er undervejs.
På et møde den 25. januar vedtog Europarådets parlamentariske forsamling en resolution mod kommunister og den kæmpende arbejderbevægelse med titlen 'Behovet for international fordømmelse af forbrydelser begået af totalitære kommunistiske regimer'

Det vil betyde øget forfølgelse af Europas kommunister samt andre demokratiske kræfter, herunder fagligt aktive og fredsforkæmpere.
Med denne første internationale vedtagelse arbejdes der videre på at kriminalisere marxismens teori om klassekamp, socialisme og kommunisme - med de påståede 'forbrydelser' i de tidligere socialistiske lande som påskud - og til at sætte lighedstegn mellem kommunisme og nazisme.

Overalt i Europa har der lydt voldsomme protester mod PACE-resolutionen oig noget, der minder om situationen i 30erne i forrige århundrede og den antikommunistiske klapjagt under Den kolde krigs højdepunkt. Med vedtagelsen er det vigtigt at fortsætte protesten og slå heksejagten på Europas kommunister og kæmpende arbejdere tilbage.

PACE: Antikommunistisk resolution vedtaget – men opfølgende beslutning faldt
Europarådets parlamentariske forsamling vedtog onsdag en antikommunistisk og anti-marxistisk resolution med titlen 'Behovet for international fordømmelse af forbrydelser begået af totalitære kommunistiske regimer'. Men det havde ikke det nødvendige 2/3's flertal til at vedtage beslutningsforslaget med anbefalinger til opfølgende skridt i medlemslandene.
Med teksten til den vedtagne resolution


Se den danske protest mod resolutionen

STOP HEKSEJAGTEN PÅ EUROPAS KOMMUNISTER!

Undertegnede mere end 100 personer (tidligere aktive i den danske modstandskamp, politikere, fagforeningsfolk, kunstnere, forfattere, undervisere, organisationsrepræsentanter, mv.) appellerer til medlemmerne af Europarådets parlamentariske forsamling om at afvise til resolutio, forelagt Europarådets parlamentariske forsamling, om at kriminalisere kommunisme.

Om Europarådets antikommunistiske og arbejderfjendske resolutionsprojekt
Kommuniké fra Den Internationale Konference af Marxistisk-Leninistiske Partier og Organisationer

Januar 2006

European communist parties held successful meeting in Brussels against anticommunist resolution to be presented at Parliamentary Assembly of the Council of Europe
By Workers' Party of Belgium 21. januar 2005
Pressemeddelelse om møde i Bruxelles om den antimarxistiske resolution - og indkaldelse til protestmanifestation tirsdag den 24. januar i Strassbourg, hvor Europarådets parlamentariske forsamling PACE skal behandle resolutionen.

Nej til en europæisk McCarthyisme
Overalt i EU-landene protesteres mod det antikommunistiske resolutionsforslag, som Europarådets parlamentariske forsamling skal tage stilling til på et møde den 23-27. januar. På hjemmesiden www.no2anticommunism.org er der sat en net-underskriftsindsamling i værk.

Appel til Europarådet startet med et brag
På blot 3 dage har kampagnen stopheksejagten@hotmail.com indsamlet mere end 60 underskrifter på appellen Stop heksejagten på Europas kommunister. Blandt underskriverne er medlemmer af folketinget, Københavns Borgerpræsentation, Europarådet, Europaparlamentet samt en række fagforeningsformænd, kendte kunstnere og kulturpersonligheder og repræsentanter for folkelige organisationer, mv.
Pressemeddelelse 12.01.2006

Den europæiske reaktion vil kriminalisere marxismen
Ikke bare hele arbejderbevægelsen og dens organisationer, men alle progressive partier, kræfter og enkeltpersoner må afvise, fordømme og stoppe Europarådets reaktionære, antimarxistiske og antikommunistiske fremstød, som vil sende Europa tilbage til 30'erne i forrige århundrede.
Af Klaus Riis

Mikis Theodorakis om Europarådets anti-kommunistiske memorandum
Europarådet har besluttet at ændre på historien. At forvrænge den ved at sætte lighedstegn mellem ofrene og aggressorerne, mellem heltene og de kriminelle, mellem befrierne og erobrerne og mellem kommunisterne og nazisterne.
Af Mikis Theodorakis

Pressemeddelelse: Protest til Europarådet
På et møde i Europarådet den 23.-27. januar 2006 skal den parlamentariske forsamling tage stilling til en resolution med titlen ”Behovet for international fordømmelse af forbrydelser begået af totalitære kommunistiske regimer” . Forslaget er indstillet fra Europarådets komité for politiske sager og er udarbejdet af den svenske politiker Göran Lindblad (kristelig demokrat).

DOKUMENTATION EUROPARÅDET
Behovet for international fordømmelse af forbrydelser begået af totalitære kommunistiske regimer
Udkastet til resolution fra Europarådets komité for politiske sager, fremlagt til vedtagelse på mødet 23.-27. januar 2006. Europarådets sprog er engelsk og fransk. Afgørende politiske tekster oversættes ikke til dansk! Dette er derfor en uofficiel oversættelse.
Dansk oversættelse Birgit Unnerup

 

Tema arkiv

Tilbage til Nyheder