Tilbage til forsiden
Flere Aktuelle temaer og baggrund

Tema

 

Bush-doktrinen:
TERRORKRIG - STJERNEKRIG

Den 20. september 2001 fremsattes Bush-doktrinen: USAs 'ret' til militær intervention overalt i verden i terrorbekæmpelsens navn.
Den 7. oktober startede aggressionen mod Afghanistan som første skridt i en mangeårig 'krig mod terror', som vil forløbe gennem en serie af krige og andre operationer.
Terrorkrigen er et hovedelement i den nye militære doktrin.
'Missilforsvaret' - stjernekrigen - et andet.
Den har også betydet en generel omstilling til krigsøkonomi.

Se også de tilknyttede temaer:
Afghanistan - imperialismens ny krig
Terror og statsterrorisme

2002:
Stop imperialismens krig!
Til kamp mod monopolernes diktatur!

Udtalelse fra Arbejderpartiet Kommunisterne

Bush-doktrinen: Krigens tale
'Enten er I med os - eller I er med terroristerne' sagde George Bush til al verdens lande i en tale den 20. september 2001, fuld af trusler og retorik. Han garanterede krig i løbet af ganske kort tid, og i lang tid (mange år) fremover.

Hemmelig plan for 10 års krig: Operation Noble Eagle
Den amerikanske og britiske generalstab har udarbejdet planer for ti års krig. For Operation Noble Eagle.

Terrorkrigsdoktrin og global krigsøkonomi

Dødens købmænd boomer
Terrorkrigen giver et boom for krigsindustrien verden over. Skiftet til krigsøkonomi har banket aktiekurserne opad og fyldt ordrebøgerne. Alle tiders største våbenprojekt hedder Joint Strike Fighter. Med den dominerende danske våbenfabrikant Terma i spidsen bliver der bedrevet intens lobbyvirksomhed for, at Danmark skal gå med.
Kommunistisk Politik 1, 2002

USA og dets NATO-chef kræver øgede militærbevillinger
De europæiske lande skal anvende flere penge på militære formål, lyder kravene samstemmende fra NATOs generalsekretær George Robertson og den amerikanske forsvarsminister Ronald Rumsfeld.

'Krig er terrorisme, forstørret hundrede gange'
Af Howard Zinn, amerikansk historiker, bombeflypilot under 2. verdenskrig

Hemmelige amerikanske militærdomstole overalt
Bush har underskrevet et dekret, der tillader USA at oprette hemmelige militærdomstole overalt i verden. Det amerikanske militær kan i hemmelighed fange og idømme dødsstraf til personer, som USA anser for terrormistænkte - hvor som helst i verden.

Børskrak, verdenskrise og omstilling til krigsøkonomi
Verdensøkonomien gennemlever en af dens sine største kriser nogensinde. Det er en del af baggrunden for den amerikanske krigsstrategi og Bush-doktrinens økonomiske indhold: omstilling til krigsøkonomi.

'Anti-terrorkoalitionen' - den største imperialistiske alliance verden har kendt
Mens alle har ventet på et egentligt krigsudbrud i Afghanistan, har Bush-regeringen fået stablet den største imperialistiske alliance på benene, der nogensinde er set.

Terrorister og 'terrorstater' ifølge USA:

USA: Syv 'terrorstater'
Iran, Irak, Syrien, Libyen, Cuba, Nordkorea og Sudan er de syv stater, USA har anbragt på sin officielle terroriststat-liste fra i år 'Patterns of Global Terrorism 2000' - og som mulige krigsmål i USAs ny krig.
USAs officielle terror-hitliste
US State Department. Engelsk. Den officielle, nugældende liste fra oktober 1999 over de organisationer, USA officielt betragter som terrororganisationer. Af de 28 er knap halvdelen traditionelle nationale befrielsesbevægelser, halvdelen anti-amerikanske muslimske bevægelser. Derudover et par RAF-lignende organisationer.
En enkelt er en fundamentalistisk jødisk organisation (Kahane-organisationen). Bortset fra den er der ingen nazistiske, facistiske eller ultrahøjreorganisationer med.
Bin Ladens gruppe Al Qaida optræder her for første gang.
Den amerikanske liste opdateres hvert andet år.

'Den store hammer' - Ultrahøjre i regering
Atom- og krigslobbyen i ministerierne i USA og Israel

'Vi er nærmere et atomangreb end nogensinde før under den kolde krig'
Atomlobbyen i USA kræver nu åbent brug af atomvåben i 'kampen mod terrorismen'. En ny generation af taktiske atomvåben skal afprøves imod Afghanistan, Irak og …

USA vil anvende neutronbomber i Afghanistan
Højtstående pakistansk delegation advarer Talibans leder om, at afvisning af at udlevere Osama bin-Laden vil 'resultere i en forfærdelig blitz, som vil omfatte nedkastningen af neutronbomber udvalgte steder i Afghanistan.'

Rumsfeld: Vi går efter slyngelstaterne
Den amerikanske krigsminister Rumsfeld har sluppet katten ud af sækken. USA går ikke til krig mod terrorister - men mod en stribe lande.

'USA vil gøre det af med stater der støtter terrorisme'
Det er 'den store hammer' der er fremme: 'USA vil gøre det af med stater, der støtter terrorisme', siger vicekrigsminister Paul Wolfowitz.

Israel: 'Udryd det palæstinensiske element'
Mindre end 24 timer efter angrebene på Pentagon og WTC opfordrede den israelske turistminister Rehav'am Ze'evi i den israelske militærradio til fuldstændig etnisk udrensning af de palæstinensiske områder

Den amerikansk-israelske krigsalliance
USA, dets gamle væbne Storbritannien samt den blinde makker er kernen i den alliance for krig, som viste sig straks efter terrorbomberne i USA
Den amerikansk-israelske krigsalliance
USA, England og Israel sætter 'det 21. århundredes første krig' i værk.
KP-Netkommentar

USA og Israel vil have krig
Selvmordsbombardementerne mod WTC og Pentagon vil få store konsekvenser for verden. De kan betyde krig i Mellemøsten. Der proklameres 'verdenskrig mod terrorismen': det betyder krig mod kommunister, arbejderklassen og verdens folk.
Kommentar af Klaus Riis

USA's korstog
Med 'Den ny verdensorden' har betegnelsen terror skiftet betydning - og bruges som påskud til at fjerne alle de rettigheder, arbejderklassen har tilkæmpet.
Kommentar af ~*Devrimce*~
Profeten George W. Bush
Fra Kommunistisk Politiks arkiver har vi hentet artiklen 'Bush i Europa' (KP13,2001). Den viser, at Bush allerede i juni overfor NATO indvarsler terrorkrigen og den politik, USA gennemfører i dag - og udviser stort talent som profet.

Raketskjold og stjernekrig
Angrebene på WTC og Pentagon har ikke formindsket behovet for et missilforsvar. Tværtimod, siger den amerikanske regering - der længe inden var i gang med at skrotte ABM-traktaten og gennemføre det stjernekrigsprogram, der skal sikre USA et reelt atomvåbenmonopol i det 21. århundrede.

Amerikansk plan for militarisering af verdensrummet
George Bush og den amerikanske forsvarsminister Donald Rumsfeld vil spække det ydre rum med våben - også nye offensive våben:
'Det land, der kontrollererer verdensrummet, vil vinde den næste krig'.

Bush: Skrot ABM-traktaten
!ABM-traktaten er 'et levn fra fortiden, som forhindrer frihedselskende folk i at udforske fremtiden', siger den amerikanske rumkriger, der annoncerer en ny oprustningsrunde for hele NATO.

Danmark, Bush og stjernekrigen
Nogle betragter George W. Bush som dum og som udenrigspolitisk amatør, men han repræsenterer den amerikanske imperialismes bevidste valg af konfrontation. Stjernekrigsprojektet skal gennemføres - og det officielle Danmark er på vej til accept!

Stjernekrig bag lukkede døre
De amerikanske missilskjoldsplaner giver hovedpine i Danmark. Det er for tiden det største udenrigspolitiske problem for den socialdemokratiske regering og dens ny udenrigsminister Mogens Lykketoft.
Grønland: Missilskjoldet skal afvises totalt
Næstformanden for det grønlandske landsstyre Josef Motzfeldt fra Inuit Ataqatiqiit kalder det amerikanske missilskjold et 'vanvittigt projekt, fostret i sygelig storhedsvanvid'

ABC-våben: Oprustning og forbrydelse

USA producerer miltbrand til krigsførelse
På trods af, at USA officielt i 1969 gav afkald på produktion af biologiske våben, så har et militært testcenter i staten Utah produceret miltbrandpulver til våbenbrug siden 1992. Om det er samme type miltbrandsporer, som fundet på breve i USA, er endnu uvist.

USA vil udvikle ny atomvåben
Stjernekrigsprojektet er kun en del af det amerikanske oprustningsprogram - mange andre ny våben, indbefattet ny atomvåben, står også på programmet.

Hiroshima: Kriminelle våben i går og i dag
For 56 år siden blev den første atombombe nogensinde blev kastet over en bys civile. Dengang demonstrerede USA sit nye masseudryddelsesvåben - og sit krav på at blive den førende verdensmagt. I dag vil George W. Bush med sit stjernekrigsprojekt genskabe USA's reelle atommonopol.

USAs bombardementer og støtte til terror i udlandet - og terror i USA
Ufuldstændige lister omkring verdens største terrormagt

Det begyndte med Hiroshima
Listen over amerikanske luftbombarbardementer af byer og lande med utallige civile ofre siden 2. verdenskrig.

Amerikansk-støttet terrorisme uden for USA
En kort og ufuldstændig liste over CIA-støttede terroroperationer uden for USA. The Crow's Eye.

100 års amerikanske militærinterventioner
(Tekst på engelsk)
Omfattende, men ufuldstændig liste over amerikanske militærinterventioner gennem godt 100 år

Terrorisme i USA og amerikansk missilskjold
Ifølge USA handler det amerikanske missilskjold om at forsvare sig mod terrorangreb fra udvalgte "slyngelstater" - men langt hovedparten af alle terrorhandlinger i USA har en amerikansk afsender og er rettet mod de nederste i det amerikanske samfund.


Tema arkiv

Tilbage til Nyheder