Fascistiske massakrer i Paris: Terror sender chokbølger gennem Europa


Mindst 128 mennesker blev dræbt ved et koordineret terrorangreb i det centrale Paris fredag aften den 13. november 2015. Mere end 200 er blevet såret. 8 attentatmænd meldes døde, mens flere er på flugt. Sådan lyder en status fra det franske politi lørdag morgen. Frankrig er erklæret i undtagelsestilstand, og grænserne lukket. 

Gerningsmændene gik til angreb på hundreder af civile og gennemførte en stribe brutale massakrer 5 forskellige steder. Henrettelser og likvideringer af tilfældige ofre, der uheldigvis befandt sig på et spillested, i nærheden af det franske nationalstadion eller sad og spiste på en cambodiansk restaurant. Mere end 100 blev dræbt på spillestedet Bataclan.

Arbejderpartiet Kommunisterne og alle andre progressive kræfter fordømmer disse brutale massakrer af fascistisk karakter. De vil aldrig kunne retfærdiggøres og de tjener alerne til en fascisering og brutalisering af samfundene.

De uhyrlige massakrer i Paris er de voldsomste terrorangreb i Europa i nyere tid, og de ligner ikke rigtig noget, der er set før. Islamisk Stats angreb på Charlie Hebdo i Paris i januar havde definerede mål. Terroren i Paris i går rettede sig mod civile, mod det franske samfund som sådan for at skabe skræk og rædsel sætte landet på krigsfod.

Skrækeffekten  kan  sammenlignes med effekten af videoerne fra Islamisk stat med halshugninger af vestlige gidsler.  Den afskyelige terror har sendt chokbølger gennem det franske samfund, gennem EU og landene i den koalition, der har ført permanent krig i Mellemøsten siden 2001.

Den franske præsident blev evakueret fra en fodboldlandskamp mellem Frankrig og Tyskland, som utvivlsom har bestemt tidspunktet for massakrerne. Der kan ikke hersker nogen tvivl om at signalet er, at krigen føres tilbage til Frankrig.  Af Islamisk Stat, som militært er presset i Syrien og Irak.

Attentatet vil føre til nye tiltag af politistatskarakter. Efter terrorangrebet på Charlie Hebdo er bevæbnede politifolk på vagt blevet en fast bestanddel af gadebilledet. Politistatens fysiske udtryk en norm, man vænner sig til. Overvågning og militarisering vil blive forstærket i hele EU.

Undtagelsestilstanden i Frankrig vil betyde skærpet kontrol med alt og alle, især i forhold til indvandrerkvarterer, husundersøgelser uden dommerkendelse osv.

Samtidig vil fascistiske og nazistiske elementer, der længe har agiteret for racekrig i Europa, forstærke deres angreb på flygtninge og indvandrere, både de mange nye, og dem der allerede er her. Brandattentater og mord hører til dagens europæiske uorden.

Det vil blive benyttet til at forstærke hetzen mod flygtningene fra Vestens bomber og ødelæggelserne af deres samfund – som Syrien, Libyen, Irak og Afghanistan. Den vil blive udnyttet til at sprede hetz mod muslimer og til racistisk hadpropaganda.

Men terroren i Paris handler ikke om religion eller racer. At fremstille det sådan er politisk manipulation og fordrejning.

APKs formand Dorte Grenaa konstaterer sådan i en kommentar til nattens terrorangreb  på facebook:

"Når Frankrig er blevet udpeget som et terrormål af IS skyldes det ikke mindst Frankrigs store og direkte deltagelse i krige og bombninger i Syrien, Libyen og en række afrikanske lande. Her optræder statsmagten Frankrig forsat som gammel koloniherre. Men Frankrig er ikke alene. Krigene føres af NATO og EU, med eller uden FN stempler. Danmark deltager også som krigsførende part.

EU har erklæret Mellemøsten og Afrika som deres nærområde, hvor de har ret til militært at gribe ind. Krigspolitik og militær indgriben er en katastrofe for befolkningerne – i Syrien, i Mali, i Frankrig.

Det er klart, at man må bekæmpe de terrorister, der udfører disse gerninger. Man kunne måske også begynde at overveje, hvorfor den politik, som EU fører, ikke har mindsket terrorismen, men i stedet har ført til krigzoner, store flygtningestrømme og ustabilitet."

Se kommentaren her

Der er grund til at efterprøve, hvordan terroren er opstået, og hvorfor en blind optrapning af vold – indbefattet en optrapning af krigene – ikke er svaret.

Det er en ekstremt alvorlig situation, der har udviklet sig. Massakren i Paris er ikke den eneste, som Islamisk Stat har begået i den seneste tid. Dagen før dræbtes 43 af en bombe fra IS i Libanon, beregnet på at udvide krigen i Syrien til dette naboland. Og den 10. oktober guennemførtes det blodige bombeattentat mod en demonstration for fred og demokrati i Ankara, hvor 103 mennesker blev dræbt og hundredvis såret.

Optrapning af terroren udenfor Irak og Syrien synes at være et af det CIA-skabte IS's svar på det øgede militære pres, blandt andet fra russiske fly og militær, der er kommet Assad-regimet til undsætning. Dette pres har blandt andet ført til, at den strategisk vigtige by Sinjar i Nordirak så sent tidligere på dagen for terroren i Paris blev tilbageerobret af kurdiske peshmerga-styrker, støttet af amerikanske fly.

Mange kræfter søger et svar i ny optrapning af krigene. Danmark har med beslutningen om at sende en radarstation til krigen mod Islamisk Stat taget et nyt skridt henimod direkte militær involvering i Syren. Nogle ivrer for skabelsen af No Fly-zones og opdeling af Syrien og mere vestligt og tyrkisk militær.

Mere krigspolitik er ikke svaret. Lige så lidt som mere EU er svaret på EU's kriser. Man bekæmper ikke fascisme med en politistat.

Det er en helt anden politik, som skal til.Se også


Attentat mod Charlie Hebdo: Hvorfor terror?
KPnet 8. januar 2015

Tyrkiets Arbejderparti EMEP: Erdogan og krigsregeringen er ansvarlige for massakren i Ankara!
KPnet 11. oktober2015Dette er en artikel fra kpnet.dk - Nyheder hvor der kæmpes !


Klik på ikonerne øverst på siden og gå til
kpnet, facebook KPnetavisen samt KPnetTV -

Find KPnetBlogs
her og twitter her

Udgives af Arbejderpartiet Kommunisterne APK


- ET MODSPIL TIL DET BORGERLIGE MEDIEMONOPOL !

 

 

KPnet 14. november 2015