Stop Erdogan's krigsførelse mod kurdere og bryd tavsheden

Af Dansk Kurdisk Kvindeforening

Dansk Kurdisk Kvindeforening fordømmer de tyrkiske sikkerhedsstyrkers angreb på kurdere, senest i byen Silvan. For at bryde den dræbende tavshed opfordrer vi den danske befolkning til at møde op til protestdemonstrationen torsdag d.12.11 kl.18:00 på Rådhuspladsen i København.Siden slutningen af juli 2015 har den siddende AKP-regering med Erdogan i spidsen været på en hævnaktion mod kurdiske byer. Her nyder det socialistiske og pro-kurdiske parti HDP godt 90 % af stemmerne. I de sidste tre måneder op til det tyrkiske parlamentsvalg 1. november har provinserne Varto, Cizre, Nusaybin, Baglar og Sur været under omfattende militært overgreb efterfulgt af mange dages belejring og udgangsforbud. Over 60 civile, heriblandt flere børn og ældre har mistet livet, imens hundredvis civile er sårede.

Den kurdiske provinsby Silvan er den by, der senest er blev belejret af tyrkiske sikkerhedsstyrkere. Der har nu i sidste 8 dage været udgangsforbud. Foreløbig er der meldinger om 6 civile dræbt, mens mange er sårede som følge af sikkerhedsstyrkers angreb mod byens beboere, der har trodset udgangsforbuddet.

Folk har de sidste 8 dage ikke haft adgang til almene forsyninger, mad, medicin mm. Byen er desuden afskåret fra omverdenen, idet samtlige kommunikationskanaler i byen, heriblandt telefon og internet er sat ude af drift, hvorfor det ikke er muligt at vide præcist omfanget af og konsekvenserne af overgrebet.

Dansk Kurdisk Kvindeforening fordømmer på det kraftigste AKP's krigsførelse og hævnaktion mod kurdere.

Angrebene på kurdere medfører at parterne kommer endnu længere væk fra forhandlingsbordet omkring løsningen af den årtier lange kurdiske konflikt i Tyrkiet.

Vi vil gøre opmærksom på, at den fængslede kurdiske leder Abdullah Öcalan siden 5. april 2015 er forhindret i at møde fredsdelegationen. Desuden melder AKP klart ud, at de ikke vil inddrage HDP og Öcalan i fredsforhandlingerne fremadrettet.

Derfor opfordrer vi de demokratiske kræfter i Danmark at udvise solidaritet med kurdere, der dagligt angribes og likvideres af tyrkiske sikkerhedsstyrkere. Desuden opfordrer vi danske politikere til at presse EU og FN, der passivt ser til Tyrkiets massakrere mod kurdere.

‪#‎brydtavsheden‬

‪#‎silvan

‪#‎stopmassakren‬Dette er en artikel fra kpnet.dk - Nyheder hvor der kæmpes !


Klik på ikonerne øverst på siden og gå til
kpnet, facebook KPnetavisen samt KPnetTV -

Find KPnetBlogs
her og twitter her

Udgives af Arbejderpartiet Kommunisterne APK


- ET MODSPIL TIL DET BORGERLIGE MEDIEMONOPOL !

 

 

KPnet 12. november 2015