NEJ til milliard-nedskæringerne: Undervisningen nedlægges over hele landet

 


Vreden er stor hos de uddannelsessøgende og over hele landet holder eleverne på tekniske skoler og gymnasier uddannelsesstrejke. I går nedlagde lærerne på Københavns Tekniske Skole arbejdet i protest mod de fyringer af lærere der allerede er gået i gang.

 


Elever på KTS har holdt stormøde og er klar til demonstration


Regeringen har rettet deres nedskæringsmaskine mod hele uddannelsesområdet i en 2 % besparelse, der alle steder vil betyde store forringelser – først og fremmest på undervisningen med fyring af lærere, for alt muligt andet er allerede barberet.

1700 gymnasielærer-stillinger og 20 % af de fastansatte faglærere på erhvervsskolerne forventes at blive resultatet på disse områder.


Samlet front og nedlæggelse af undervisningen

Til gengæld har de også fået et svar fra en samlet front af unge. 38 organisationer er gået sammen i Uddannelsesalliancen. Ikke i en topstyret alliance på papiret, men som en aktiv bevægelse.

Det ene gymnasie efter det andet melder at de nedlægger undervisningen, holder stormøder og tager samlet til demonstration.

57 gymnasier har allerede besluttet dette, men flere er stadig i gang med afstemninger.

Andre aktionsformer tages også i brug. her på Vestfyn Gymnasium blokerer eleverne f.eks. lærerværelset.

Se video her

Elever blokerer lærerværelset
Fyns.dk 29. oktober 2015


28. oktober nedlagde lærerne på Københavns Tekniske Skole arbejdet

På Uddannelsesalliancens facebookside kan fællestillidsmand Jan Lauritsen fortælle:

- Ledelsen har i dag fyret 33 ansatte på skolen, heriblandt en arbejdsmiljørepræsentant der ellers har en beskyttelse. De ansatte er kede af det og frustrerede, og derfor har de nedlagt arbejdet.

- Regeringen vil fjerne to procent på uddannelse, og hos os svarer det til omkring 10 millioner kroner til næste år. Der er også et ønske fra politisk side om, at vi skal undervise mere og forberede os mindre. Derudover står vi og mangler en del elever, hvilket er et produkt af karakterkravet på 02. Det har givet os lavvande i økonomien” siger Jan.

- Vi forstår ikke, at Folketinget ruller en ny erhvervsskole-reform ud, mens regeringen med den anden hånd fjerner 10 millioner kroner. Det er så uartigt og ærgerligt, for det rammer vores kollegaer, som står til at blive fyret. Med arbejdsnedlæggelsen håber vi, at der bliver trukket fyringer tilbage. Men det er også et signal til politikerne.

Vi håber, at politikerne vil se, at vi er rigtig, rigtig pressede. De næste fire års nedskæringer, som regeringen vil indføre, svarer til 34 millioner kroner hos os. Det er alt for meget. Vi håber, det bliver trukket tilbage” slutter han.Gadeaktion. Foto DGS Østjylland


Læs også uddrag af APKs handlingsprogram

NEJ TIL KONKURENCESTATEN!

STOP PRIVATISERING OG UDLICITERING!

Uddannelse for alle – ikke for eliten

Milliard-nedskæringerne på uddannelserne skal tages af bordet
KPnet 27. oktober 2015

Unge: »Vi risikerer at blive dårligere uddannet end vores forældre«
Politiken 29. oktober 2015

Elever sendt hjem: 34 medarbejdere fyret på teknisk skole
Ekstra Bladet 28. oktober 2015Dette er en artikel fra kpnet.dk - Nyheder hvor der kæmpes !


Klik på ikonerne øverst på siden og gå til
kpnet, facebook KPnetavisen samt KPnetTV -

Find KPnetBlogs
her og twitter her

Udgives af Arbejderpartiet Kommunisterne APK


- ET MODSPIL TIL DET BORGERLIGE MEDIEMONOPOL !

 

 

KPnet 29. oktober 2015